Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta hrdinky

25. 04. 2020 | Knižní tipy
Název: Cesta hrdinky
Podtitul: Hledání zdrojů ženské síly
Autor: Sabine Groth
Překlad: Alena Bezděková
Nakladatelství: Portál
Rok vydání: 2020
Vazba: Brožovaná
Počet stran: 288
Cena: 469 Kč

Kniha je výzvou pro všechny ženy k cestě do jejich vnitřních světů, aby se naučily vnímat svou ženskou sílu a energii, probádaly svět svých pocitů a potřeb, posílily své sebevědomí, důvěřovaly sobě samým a následovaly svůj vnitřní hlas. Autorka Sabine Groth se nechala inspirovat slavným titulem Ženy, které běhaly s vlky.

Cesta hrdinkyCesta hrdinky, vnitřní zdroj ženské síly, Sabine Groth, archetypyCesta hrdinky je psaná jako průvodce, který vás inspiruje a doporučuje poznávat zvláště zajímavá místa, varuje před úskalími a nabízí dosud nepoznané zážitky. Tato cesta však bude výpravou žen do jejich vnitřních světů, aby se naučily vnímat svou ženskou sílu a energii, odolávat bouřím všedního dne a plně si vychutnávat své vlohy a svůj život.

„Cesta“ je rozdělena do tří částí – sestup do říše stínu, kdy je odhaleno skutečné já, návrat k sobě samé, jenž obnáší prožití autentických pocitů, proces odpuštění a dosažení emoční autonomie, pochopení vlastních potřeb a vlastní ceny a využívání intuice, a konečně vzhůru k novým břehům – k dospění k cíli, k optimálnímu využívání vlastní kreativity.

Na začátku každé kapitoly vám autorka představí základní archetyp k danému úseku cesty. Ženu jako čarodějnici-ničitelku, která ví, kdy musí skončit to, co způsobuje újmu, milenku s její nesmírnou empatií, královnu svírající v ruce žezlo moci, bojovnici, která se bije za to, na čem jí záleží, divokou ženu s jejími instinkty, která důvěřuje své intuici, i vědmu uskutečňující své vize.

Autorka doporučuje pročítat jednotlivé kapitoly znovu a znovu, nahlížet na ně z různých pozic osobního vývoje, protože při každém dalším čtení budete lépe připravené na novou úroveň poznání sebe samé. Knihu z německého originálu přeložila Alena Bezděková.

O autorce knihy Cesta hrdinky:


Sabine Groth je spisovatelka, psychoterapeutka a učitelka, vystudovala pedagogiku, psychologii a tvůrčí psaní v Berlíně. Při své práci využívá široké spektrum terapeutických metod a vede semináře pro ženy zaměřující se na osobní růst.

Ukázka z knihy Cesta hrdinky:

Slovo autorky o své knize
Kniha a naše společná cesta se dělí na tři části: Cesta do podsvětí, Návrat k sobě a Vzhůru k novým břehům.
V první části se vypravíme do podsvětí svého nevědomí. Sestoupíme do neznámých, temných koutů duše, v nichž se prohánějí neoblíbené části naší osobnosti i naše jedinečná nadání a silné stránky. Povzbudím vás, abyste všechny tyto izolované, odštěpené aspekty své psýché spojily a spřátelily se s tím, co na sobě nemáte rády.
Po smíření s odmítanými částmi své osobnosti se v druhé části vrátíme k sobě samým. Probádáte svět svých pocitů a potřeb, podpořím vás, abyste posílily své sebevědomí, důvěřovaly sobě samým a následovaly svůj vnitřní hlas.
V poslední etapě naší cesty můžete posílené vyrazit k novým břehům, abyste probudily své prapůvodní životní sny a vize.

Ve všech částech knihy vás na vaší cestě doprovodí archetypy, experimenty a mantry. Je to velice osobní kniha, v níž dávám k dispozici své zkušenosti a spoustu toho, co mě na mé cestě provázelo a podpořilo. Ale každá žena kráčí svou vlastní, jedinečnou cestou, kterou zná jen ona. Proto tato kniha neposkytuje předem připravené odpovědi ani stoprocentní rady pro řešení obtížných životních situací.

Cesta hrdinky posiluje v každé ženě její kořeny a vnitřní sílu. Nezůstane to vždy bez následků. Váš život se může změnit. Třeba si uvědomíte, že čím dál čtete, tím méně jste přístupné kompromisům a tím nezávisleji se rozhodujete. Možná se vaše nová rozhodnutí budou týkat vašeho partnera, vaší práce, manželství nebo bydliště. Po přečtení této knihy se toho spousta změní – budete svobodnější a aktivnější. Rozkvět zralého ženství není úplně jednoduchá záležitost, ale zato neuvěřitelně vzrušující! Sabine Groth


Knihu Cesta hrdinky koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Portál.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !