Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta snů do proměnlivého Lisabonu

25. 07. 2009 | Vaše tipy
Lisabon, to je město plné strmých kopců, uliček, kostelů a teras. Je hlavním a zároveň největším městem Portugalska. Město bylo založeno již ve 12. století před naším letopočtem Féničany, kteří odsud díky výhodné poloze města řídili své obchody. Bylo vybudováno na sedmi pahorcích kolem řeky Tejo.

Lisabonská architektura je převzata od Maurů a nejvíce historických památek můžeme vidět v části Alfama, která je nejstarší částí Lisabonu. Alfama vás zaujme úzkými středověkými uličkami, spoustou barů a restaurací, které můžeme potkat opravdu na každém kroku. Hlavním symbolem Lisabonu je věž Torre de Belém, která kdysi plnila funkci majáku. Najdete zde i klášter sv. Jeronýma nebo katedrálu Sé, historické památky z roku 1150.

Portugalci, ostatně jako většina jižních obyvatel dodržuje odpolední siestu kdy je absolutní klid, nikdo nepracuje a každý odpočívá. V odpoledních hodinách opět můžeme vidět městský ruch, když obyvatelé Lisabonu vycházejí do ulic.

Pokud by jste byli neustálým chozením do a z kopců unaveni, můžete využít místní tramvaje. Dostanete se s ní všude a již samotná jízda je zážitkem - Cesta snů do proměnlivého Lisabonutyto tramvaje jsou totiž historické, tudíž projížďka má romantický nádech. Naleznete zde i jednu kuriozitu tzv. elevador nebo - li výtah. Tento dopravní prostředek se nazývá Elevador de Santa Justa, zevnitř je obložen dřevem s mosazným kováním a vyveze vás do výšky 32 metrů, odkud máte celé město jak na dlani.

Za shlédnutí také stojí nejzápadnější mys Evropy - Cabo de Rocca. Nachází se zhruba 15 km od Lisabonu a jako důkaz toho, že jste navštívili nejzápadnější místo v Evropě, dostane certifikát s pečetí. Tento certifikát vám zhotový přímo na místě s vaším jménem.

Nezapomeňte jeden večer navštívit kteroukoliv restauraci v přístavu. Kromě výborných rybích specialit s tradičním velmi silným portským vínem, vám nabídne živou hudbu s melanchonickými písněmi.

V Lisabonu se také nachází největší akvárium v Evropě - Oceanárium. Můžete zde najít přes 25 tisíc mořských exemplářů od mořských koníčků až po žraloky. 

Při procházce Lisabonem objevíte malebná zákoutí, půvabné kostely nebo terasy s výhlídkami. Z každého koutu, uličky, dokonce i z každé dlaždice na kterou došlápnete na vás dýchne kouzlo tohoto starobylého městečka.

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cesta snů do proměnlivého Lisabonu:

Cesta snů do proměnlivého Lisabonu
Cesta snů do proměnlivého Lisabonu
Cesta snů do proměnlivého Lisabonu
Cesta snů do proměnlivého Lisabonu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Lisabon mě také moc láká
Obrázek uživatelky
profil
Né jen,že na vás dýchne kouzlo starobylého města,ale i ta romantika...
Obrázek uživatelky
profil
ani tam som ešte nebolaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dýchne na vás svou neopakovatelnou historií a vínem,klimatem a výbornou jižní atmosférou!!!!!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
V Portugalsku jsme ještě nebyli,je to lákavé
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles