Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm

21. 03. 2018 | Televizní tipy
Putování podkavkazskou zemí, která vždy stála někomu v cestě. A tak tu dobyvatelé zanechali své stopy ve zvycích, architektuře, náboženství i gastronomii (2003). Scénář a režie pořadu Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm M. Pázman.

Naše putování největší republikou Zakavkazska jsme začali v hlavním městě Baku, což znamená město větru. Má kolem tří milionů obyvatel, přičemž v celém Ázerbájdžánu žije asi devět milionů lidí. Starobylé centrum kosmopolitního Baku si zachovalo jedinečnou architekturu, a proto bylo zařazeno mezi světové dědictví UNESCO.

Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněmÁzerbajdžánská metropole však díky blízkým ropným ložiskům představuje i rychle se rozvíjející moderní město, které se například může pyšnit největším počtem limuzín na obyvatele. I zbytek země, který většinou tvoří polopoušť, však poutá pozornost.

Ať už nezvyklými bahenními sopkami, staletými hostinci pro karavany, lázněmi s hořící vodou i izolovanými horskými komunitami, kde obyvatelům nečiní problém oslavit sté narozeniny. Především však zaujme nevídanou směsí arabských, perských, mongolských či sovětských vlivů, které zde navrstvila bohatá historie plná dobyvatelských vášní.


Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm je k vidění 21. 3. 2018 od 16,40 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm:

Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm
Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm
Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm
Cestománie - Ázerbájdžán – Větrem a ohněm
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !