Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Čína – Tajemství Žluté řeky

11. 07. 2018 | Televizní tipy
Podél čínského veletoku z liduprázdné tibetské náhorní plošiny, přes průmyslová velkoměsta v poušti Gobi až do úrodné delty, která se stále rozšiřuje (2004). Scénář a režie pořadu Cestománie: Čína – Tajemství Žluté řeky J. Patková.

Od pramenů Žluté řeky, která je pátým nejdelším veletokem světa, jsme sledovali celou její úctyhodnou délku – 5 463 km. Naskytla se nám ojedinělá možnost poznat krušné životní podmínky houževnatých Tibeťanů, kteří se neobejdou bez roušek na ústech, aby jim severák nefičel přímo do plic. V oblasti středního toku, která je považována za kolébku čínské civilizace, jsme navštívili několik průmyslových velkoměst, kde tamější obyvatelé úspěšně vzdorují civilizačnímu tlaku a stále žijí v ulicích starých čtvrtí tradičním životem.

Cestománie: Čína – Tajemství Žluté řekyV deltě řeky, která trpí ničivými záplavami, nás zaujali sezónní obyvatelé, především lovci korýšů v samotném ústí veletoku do Žlutého moře. Přes všechny podivuhodné proměny krajiny a způsobu života jejích obyvatel, které jsme na dlouhé pouti potkávali, se přesvědčíme, že lidé od Žluté řeky zůstávají po staletí stejní. Ať už rybaří v deltě, roztáčejí mlýnky vysoko v horách tibetské pustiny, nebo kráčí s velbloudy v poušti Gobi.

Cestománie: Čína – Tajemství Žluté řeky je k vidění 11. 7. 2018 od 17 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !