Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Guatemala – Říše Mayů

7. 12. 2017 | Televizní tipy
Cesta po Guatemale za španělskou koloniální architekturou, velkolepými mayskými sídly hluboko v pralesích a kávovými plantážemi, na nichž pracují neohrožení muži s ostrými mačetami (2004). Scénář a režie pořadu Cestománie: Guatemala – Říše Mayů L. Jabloň.
 
Když španělští dobyvatelé dopluli k břehům Guatemaly, žádné zlato nenašli, ale rozhodně nepřišli zkrátka. Ohněm a mečem si počátkem 16. století podmanili celou zemi. Po Mayích tu zbyla hluboko v guatemalské džungli honosná sídla, dobyvatelé tu zase zanechali v koloniálních městech monumentální architekturu. Na naši pouť jsme se vydali z Ciudad de Guatemala. Živá metropole s typickými barevnými autobusy z druhé ruky byla založena v roce 1775 poté, co ničivé zemětřesení otřáslo původním vládním sídlem celé země – Antiguou.

Odtud jsme zamířili na kávovníkové plantáže či do Peténské džungle na Tikal, jednu z nejúchvatnějších památek záhadné mayské civilizace.

Cestománie: Guatemala – Říše MayůAsi před dvěma tisíci sedmi sty lety v těchto místech žil vyspělý národ s neobyčejnou organizací společnosti a mimořádnými astronomickými a matematickými znalostmi. Na vrcholcích zdejších pyramid tančili Mayové rituální tance.

Pořad Cestománie: Guatemala – Říše Mayů lze sledovat 7. 12. 2017 od 16,45 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Guatemala – Říše Mayů:

Cestománie: Guatemala – Říše Mayů
Cestománie: Guatemala – Říše Mayů
Cestománie: Guatemala – Říše Mayů
Cestománie: Guatemala – Říše Mayů
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !