Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Jižní Korea – Země příměří

4. 06. 2018 | Televizní tipy
Do šťastnější části Korejského poloostrova za zázračnými účinky ženšenu, lovkyněmi chobotnic z ostrova Jeju a rozkvetlými sakurami (2002). Scénář a režie pořadu Cestománie: Jižní Korea – Země příměří J. Mančuška.

Korejský poloostrov byl v padesátých letech minulého století svědkem jednoho z nejdramatičtějších vojenských konfliktů dvacátého století. Několikaletá krvavá válka nicméně neměla jasného vítěze, jediným jejím výsledkem bylo rozdělení poloostrova rovnoběžkou na dvě země se znepřátelenými režimy. Mírová smlouva nebyla dosud podepsána a napětí na Korejském poloostrově by se čas od času dalo krájet.

Na naší cestě po Jižní Koreji v pořadu Cestománie: Jižní Korea – Země příměří, která zůstala věrná demokratickým hodnotám, navštívíme ostře sledovanou hranici s jejím severním sousedem, poté se Cestománie: Jižní Korea – Země příměřívšak již rychle vydáme na šťastnější místa. Korejská republika je totiž země, která na cizince působí až nezvyklou životní harmonií a spořádaností.

I když je pro dnešní svět symbolem prudkého hospodářského rozvoje, její obyvatelé se sdružují v chrámech, meditují v zahradách a vychutnávají si lahůdky, díky nimž patří k nejzdravějším národům světa.

Přesto mnozí zahraniční návštěvníci na zdejších tržištích s velmi nezvyklou nabídkou spíše bezradně přešlapují. Během našeho putování jsme navštívili královské hrobky, mistry taekwonda v ulicích Soulu či překrásný sopečný ostrov Jeju, který je rájem pro milovníky mořských plodů.

Cestománie: Jižní Korea – Země příměří je k vidění 4. 6. 2018 od 16,45 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Jižní Korea – Země příměří:

Cestománie: Jižní Korea – Země příměří
Cestománie: Jižní Korea – Země příměří
Cestománie: Jižní Korea – Země příměří
Cestománie: Jižní Korea – Země příměří
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !