Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Litva - V barvách jantaru

8. 08. 2017 | Televizní tipy
Cesta zemí křížů, dřevěných soch a jantaru, která po staletí musela bojovat o svůj jedinečný charakter. Z tvrdošíjnosti obyvatel Litvy vzešla její současná tvář, která překvapí nejednoho cestovatele (2002). Scénář a režie pořadu Cestománie: Litva - V barvách jantaru J. Sebechlebský.


Litva, nevelká země na břehu Baltského moře, si až do dnešních dnů uhájila svůj jedinečný charakter. A nebylo to vůbec snadné – vždyť ležela na průsečíku zájmů Německa, Polska a Ruska. V roce 1991 se jí konečně podařilo vyklouznout z objetí sovětského bratra a stát se samostatnou republikou, která je stále nespravedlivě vnímána jako východní výspa Evropy. Přitom je plná nevšedních míst, která nikde jinde jen tak neuvidíme.

Navštívíme místa, kde moře po bouři vyplavuje na břeh kousky jantaru. Projdeme hlavním městem Vilniusem, v němž se výjimečně pojí duch západu a východu, i přísně chráněným přírodním parkem na poloostrově Kurská kosa, jehož šedé duny v sobě ukrývají několik rybářských osad pomalu zasypávaných pískem.


Cestománie: Litva - V barvách jantaruA spatříme také místo, kde je na malé ploše patrně nejvíce křížů na světě. Jeho mystická atmosféra vypovídá mnohé o nezlomnosti a hluboce duchovnímu založení jednoho z nejsvéráznějších národů starého kontinentu.


Pořad Cestománie:

Litva - V barvách jantaru

uvidíte 8. 8. 2017 od 16,10 hodin na ČT1








Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Litva - V barvách jantaru:

Cestománie: Litva - V barvách jantaru
Cestománie: Litva - V barvách jantaru
Cestománie: Litva - V barvách jantaru
Cestománie: Litva - V barvách jantaru
Cestománie: Litva - V barvách jantaru
Cestománie: Litva - V barvách jantaru
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !