Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem

17. 01. 2018 | Televizní tipy
Cestou po Lotyšsku za magickými oslavami letního slunovratu, secesní krásou metropole Rigy a za posledními potomky původního kmene Livů (2002). Scénář a režie pořadu Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem J. D. Novotný.

Pro ty, kdo si stále pletou tři pobaltské státy, alespoň malá nápověda: Lotyšsko je prostřední zemí mezi Litvou a Estonskem, ale jinak jsou osudy všech tří zemí zejména v posledním století v mnohém shodné. Lotyšsko bylo okupováno Němci i Rusy, ale před více než dvaceti lety se osamostatnilo.

V každém případě je to velmi zajímavá a pro Čechy neznámá země. Nebo snad víte, že Jánis – svátek letního slunovratu – je tam významnější než Vánoce? Že Riga je výstavním zrestaurovaným městem plným parků, které si secesní krásou svých bulvárů nezadá s Paříží?

Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratemŽe dřevo je tu lacinější než uhlí a nasekané otýpky před domy jsou tou nejtypičtější kulisou malých měst? Že lotyština převzala z češtiny háčky a čárky? Anebo že tu v rezervaci žijí divocí koně, kteří se obejdou bez jakékoliv lidské pomoci?

Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem je k vidění 17. 1. 2018 od 16,40 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem:

Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem
Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem
Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem
Cestománie: Lotyšsko – Cesta za slunovratem
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !