Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Malta: Včera a dnes

11. 08. 2017 | Televizní tipy
Na pozoruhodný ostrov mezi Sicílií a severní Afrikou za mocným rytířským řádem, pravěkými chrámy s ženskými tvary a českou bombou, která způsobila církevní zázrak (1999). Pořad Cestománie: Malta: Včera a dnes v režii J. Císařovský a R. Vávra.


Nevelký ostrov ve Středozemním moři je pozoruhodný nejen svými přímořskými letovisky a nevšední scenérií bez vegetace, ale také svým historickým a kulturním významem. Právě zde v 15. století zastavila hrstka statečných maltézských rytířů Turky, kteří by bez jejich zásahu možná dodnes ovládali celou Evropu.

Němými svědky jejich odvahy jsou dodnes starobylé stavby, z nichž ty nejtajuplnější pocházejí už z pravěku. Při pohledu z výšky neujde pozornosti, že se jejich stavitelé nápadně inspirovali ženskými tvary. Televizním tvůrcům neunikly pozornosti ani pozoruhodné české stopy. V jednom z chrámů je například dodnes vystavena nevybuchlá bomba z druhé světové války, která propadla během mše stropem, nicméně díky sabotáži plzeňských dělníků nezpůsobila zkázu a pokojně se skutálela k nohám sochy panenky Marie.


Cestománie: Malta: Včera a dnesOstrov je spojen i s pobytem herečky Adiny Mandlové po jejím odchodu do exilu, objevit její stopy se však cestovatelům nepodařilo, naopak v pěveckém sboru narazili na synovce básníka Vítězslava Nezvala.


Pořad Cestománie:

Malta: Včera a dnes

uvidíte 11. 8. 2017 od 16,10 hodin na ČT1








Zdroj, foto: Česká televize



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Malta: Včera a dnes:

Cestománie: Malta: Včera a dnes
Cestománie: Malta: Včera a dnes
Cestománie: Malta: Včera a dnes
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles