Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva ráje

5. 03. 2018 | Televizní tipy
Ani nejdokonalejší reklamní prospekty nedokáží vystihnout úchvatnou krásu ostrovů a ostrůvků v Indickém oceánu se zlatými plážemi a blankytně modrým mořem (2000). Pořad Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva ráje připravili M. Vostřez a F. Fenič.

Seychely, souostroví na východ od Afriky, jsou geologicky jednou z nejstarších zemí světa a jako zbytek dávného prakontinentu svádějí k pocitu, že takhle nějak mohl vypadat ráj. A opravdu. Realita, jak ji natočil Fero Fenič, překonává představy, které nám nabízejí fotografie z katalogů cestovních kanceláří.

Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva rájeOstrovy jsou ovšem nejen místem pláží s pískem barvy zlata a blankytně modré vody, ale i domovem palem a obřích želv, které se prý v noci milují. Podobnou scenérii nabízejí i severnější, pod Indií položené Maledivy. Režisér Michal Vostřez navštívil tyto atolové ostrůvky, aby se přesvědčil, jestli se vůbec jejich rajská podoba mění.

Novodobí turisté totiž tento další pozemský ráj objevili relativně nedávno, nicméně stavební ruch je zde nyní všudypřítomný a některé ostrůvky se proměnily v hotelové komplexy. Zajímavějším poznatkem z Malediv je, že i když je většina obyvatel muslimského původu, rigidní zákony známé z arabských zemí zde rozhodně nepanují.

Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva ráje je k vidění 5. 3. 2018 od 16,45 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva ráje:

Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva ráje
Cestománie: Seychely a Maledivy – Dva ráje
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka