Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Uganda – Nil jako refrén

17. 07. 2018 | Televizní tipy
K pramenům Nilu do země, která se úspěšně vzpamatovává z dlouhých let krutovlády a je rájem pro investory, raftaře a milovníky safari (2003). Scénář a režie pořadu Cestománie: Uganda – Nil jako refrén J. Mančuška.

Uganda, dříve symbol zaostalé a životu nebezpečné Afriky, dnes prochází úspěšným přerodem a její hlavní město náleží k nejrychleji se rozvíjejícím metropolím na kontinentu. Země přitahuje nejen investory, ale i milovníky přírody a vodních sportů. Prvenství zde má totiž Nil. Mohutná řeka už na počátku své poutě slibuje nezapomenutelné zážitky a podívanou. Protéká napříč Ugandou téměř panenskými místy. Ale není to tak dávno, kdy se sem neodvážila noha cizince. V dobách krutovládce Idi Amina tu za osm let jeho panování přišlo o život tři sta tisíc Uganďanů.

UgandaI když je země stále ztělesněním chaosu a s odpadem si zde nikdo hlavu neláme, zdejší obyvatelé jsou činorodí a čiší z nich radost ze života. Pokud ovšem kroky cestovatele nezabloudí do pygmejské vesnice – smutného mementa vykořeněného života etnické skupiny, jež byla zbavena svého přirozeného prostředí.

Cestománie: Uganda – Nil jako refrén je k vidění 17. 7. 2018 od 17 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !