Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestománie: Vanuatu – Děti ráje

22. 05. 2018 | Televizní tipy
Za tajemstvím rajských ostrovů v Tichém oceánu, na nichž už cestovatel nemusí mít strach z lidojedů, ale měl by se mít na pozoru před vulkány, které nikdy nespí (2002). Scénář a režie pořadu Cestománie: Vanuatu – Děti ráje J. Mančuška.
 
Vanuatu. To jsou desítky ostrovů a ostrůvků, které se před miliony lety vynořily z hlubin Tichého oceánu. Domorodci naopak tvrdí, že byly stvořeny Bohem. Něco na tom bude, protože pokud jsou ještě nějaké ráje na Zemi, pak Vanuatu k nim rozhodně patří. Tedy, pokud si odmyslíme nebezpečí, kterým stále hrozí zdejší neklidný vulkán Yasur.

Souostroví se ještě nedávno jmenovalo Nové Hebridy, ale ani změna názvu a nabytí samostatnosti nezměnily nic na tajemném životě původních obyvatel uprostřed džungle. Patří k němu nejen rituální Cestománie: Vanuatu – Děti rájeobřad uvádějící chlapce mezi dospělé, ale třeba i nebezpečné skoky z věže, odkud se domorodci už po staletí vrhají na liánách hlavou dolů. Dle legendy může tento rituál souviset s potřebou zvýšit si sebevědomí a odčinit selhání dávného předka, jenž tvrdě doplatil na slepou důvěru vůči lstivé ženě.

Cestománie: Vanuatu – Děti ráje je k vidění 22. 5. 2018 od 16,45 hodin na ČT1!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestománie: Vanuatu – Děti ráje:

Cestománie: Vanuatu – Děti ráje
Cestománie: Vanuatu – Děti ráje
Cestománie: Vanuatu – Děti ráje
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka