Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestování se psem nemusí být utrpením

14. 07. 2011 | Zvířátka
Chystáte se na letošní dovolenou i se psím miláčkem? Cestování se psem v autě nemusí být problém – stačí se jen dobře připravit. Máme pro vás pár tipů, které usnadní dovolenou vám i vašemu pejskovi. Domů si pak přivezete jenom krásné zážitky.

„Pokud plánujete delší cestu, vyzkoušejte si nanečisto, jak pes cestování v autě snáší. Abyste nezjistili, že zrovna váš mazlíček zvrací za každou druhou zatáčkou, až ve chvíli, kdy plně naložení zavazadly uháníte přes půl Evropy,” doporučuje Tereza Inemanová z oddělení chovatelských potřeb.

Bezpečnost pro vás i psa především

Aniž bychom chtěli strašit zákony, měli byste vědět, že silniční zákon ukládá pro cestování se psem jisté povinnosti. Každý řidič musí zvíře zajistit, aby nezasahovalo do řízení auta a neohrožovalo kohokoli uvnitř vozu ani bezpečnost silničního provozu. Pes by tak rozhodně neměl za jízdy skákat přes sedačky nebo lézt řidičovi pod nohy. Naštěstí existuje řada vychytávek, jak pejska zajistit, aniž by při jízdě jakkoliv trpěl.
 
Cestování se psem nemusí být utrpenímOblíbenou a nenákladnou pomůckou jsou ochranné sítě. Síť se připevní za přední sedadla a zabrání psovi v poskakování po řidičově hlavě. Dalším jednoduchým způsobem, jak pejska udržet na místě, jsou bezpečnostní autopásy. Do těch psa „zakšírujete“ a k sedadlu ho připoutáte díky úchytu pro klasické automobilové pásy. Máte tak jistotu, že vás zvíře nebude rozptylovat při řízení, navíc pás chrání psa i vás v případě náhlého zastavení vozu.

„Praktické pro přepravu chlupatých miláčků jsou rovněž ochranné přehozy. Ty chrání auto před znečištěním a některé díky otvoru umožňují připnutí psa bezpečnostními pásy,” doporučuje Tereza Inemanová. Pro menší plemena jsou vhodné také přepravky. Ty jsou k dostání v různých velikostech a k sedadlu je můžete jednoduše upevnit standardními bezpečnostními pásy. Pokud cestujete s větším psem, možná by se vám mohly hodit transportní klece, které slouží pro bezpečný převoz psa v zavazadlovém prostoru.

Před cestou

Splňuje výbava auta bezpečnostní požadavky? Zaměřte se na zvíře samotné, abyste mu v autě zajistili maximální komfort. Pejska před cestou raději nekrmte, a pokud mu hrozí při cestování nevolnosti, poraďte se s veterinářem ohledně vhodných léků proti zvracení. Léky podejte včas před jízdou a psa rovněž důkladně vyvenčete. Ušetříte si zbytečné komplikace.
„Do auta nezapomeňte přibalit tekutiny pro psa a také oblíbenou stravu, pokud bude cesta delší. Lepší je však jídlo psovi během jízdy nepodávat. Hodit se mohou i vlhčené ubrousky,” radí Tereza Inemanová.

Dělejte zastávky

Vyrážíte? Stejně jako se potřebujete protáhnout vy, dopřejte pravidelné proběhnutí i svému pejskovi. Venčícími zastávkami každou hodinu nemůžete nic pokazit a váš pes zastávky ocení. I v těchto situacích vám skvěle poslouží bezpečnostní pásy – zajistí totiž, že vám pes nečekaně nevyskočí ze zadního sedadla třeba pod okolojedoucí auto… Psa také nikdy nenechávejte čekat samotného ve stojícím autě. To se v teplém počasí mění ve skleník, kde pes trpí. Přejeme šťastnou cestu!

Zdroj: MALL.CZ

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
máme pásy, přepravky a cestovní misky a láhve na vodu...
Obrázek uživatelky
profil
Moje zkušenost je, že cestování se psem na delší vzdálenosti je utrpením pro psa a zdržováním pro páníka, zejména v létě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc