Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře

19. 08. 2009 | Afrika

Egypt – všichni ho známe jako zemi faraónů a pyramid spalovanou nemilosrdným sluncem. Ale tato podivuhodná země s královskou minulostí nám nabízí ještě jednu tvář. Sice ne tak známou, ale stejně krásnou… Pojďte si spolu s námi užít 16 tipů pro nezapomenutelnou návštěvu poloostrova Sinaj a Rudého moře!

1. Vystoupejte v noci na horu Sinaj a pozorujte neopakovatelný východ slunce právě z vrcholku této uctívané hory, z níž si Mojžíš přinesl desatero přikázání.

Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře2. Vydejte se po stopách dávných poutníků a navštivte klášter svaté Kateřiny u hory Sinaj. Klášter svaté Kateřiny je nejstarším funkčním křesťanským klášterem na světě a pyšní se druhou největší světovou sbírkou zdobených rukopisů (největší sbírku má Vatikán).

3. Naučte se potápět v Rudém moři. Rudé moře je rájem potápěčů; žije tu na tisíc druhů mořských tvorů a přes dvě stě druhů korálů. Sezónním potápěčům se tu nabízí úžasné možnosti náročného potápění; např. Modrá díra v Dahabu.

4. Zajděte si na „nejhrbolatější“ závod světamezinárodní závody velbloudů, které se konají v dubnu v Šarm as-Šajch.

5. Jachtou po Rudém moři. Patříte-li mezi nadšené mořeplavce, můžete si vybrat z celé řady moderních lodí a na luxusní pětihvězdičkové jachtě se vydat po vlastní trase na Rudé moře.

6. Užijte si táboření na pláži v Nuweibě u Aquabského zálivu.

7. Se šnorchlem do národního parku Ras Mohamed. V tomto prvním egyptském mořském národním parku se nachází přes tisíc druhů ryb. Ve svém přirozeném prostředí se tu vyskytuje celá řada živočišných i rostlinných druhů a najdete tu i krásné pláže.

8. Prohlédněte si zblízka žraloka - a nemusíte se ani namočit. Akvárium v Hurgádě nabízí nádherné sbírky mořských živočichů žijících v egyptských vodách.

9. Naučte se surfovat v ideálních podmínkách Hurgády, kde se každoročně koná několik mezinárodních soutěží ve windsurfingu. Windsurfing je populární i na Sinajském poloostrově, např. v Dahabu nebo Šarm as-Šajchu.

Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře10. S prutem k Nilu. V této řece žije nejvíce sladkovodních ryb na světě a najdete tu i slavného obřího okouna. Hurgáda pořádá i mezinárodní rybářskou soutěž, na kterou se sjíždějí amatérští rybáři z celého světa.

11. Vydejte se po stopách Jacquese Cousteaua a objevte staré vraky kolem Thistlegormu v Rudém moři. Na tomto místě, objeveném v padesátých letech minulého století Jacquesem Cousteauem, se nachází nejvíce lodních vraků na světě. V hloubce 30 metrů tu najdete i vrak britské válečné lodi z druhé světové války s původními obrněnými vozidly a děly. Udělejte si sem celodenní výlet z Šarm as-Šajchu nebo Hurgády.

12. Užijte si extrémní vodní sporty, jako je parasailing a kitesurfing, které vám nepochybně zvednou hladinu adrenalinu.

13. Vydejte se na jednodenní výlet do tzv. Barevného kaňonu na Sinajském poloostrově. Najdete tu nádhernou scenérii, kterou zde zanechal starověký oceán, kdysi pokrývající celý Sinaj. Kaňon je téměř 700 m vysoký a je jako stvořený pro turistiku a obdivování velkolepých skalních útvarů.

14. Potápějte se s delfíny u Marsa Alam, nejjižnějšího letoviska na pobřeží Rudého moře.

15. Nastupte na loď se skleněným dnem a pokochejte se pohledem na podmořský život Rudého moře z nové perspektivy.

16. Pozorujte lodě v Suezském průplavu, který je od svého otevření v roce 1869 jedním z nejdůležitějších průplavů světové lodní dopravy.

Čtěte také:

Egyptská kuchyně - Pohled do historie

Průvodce egyptskou kuchyní – národní pochoutky a speciality

Průvodce egyptskou kuchyní – pochoutky ze zeleniny, masa a ryb

Průvodce Egyptskou kuchyní – nápoje a dezerty

Umění stolování v Egyptě

 

Cestujeme po Egyptě – Krásy pouště

Cestujeme po Egyptě – Sedm tipů pro milovníky dobrého jídla a pití

Zdroj: Egypt travel
Foto: Arnaud Chicurel  Hemis.fr

Notburga
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře:

Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře
Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře
Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře
Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře
Cestujeme po Egyptě – Sinaj a Rudé moře
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
už nás ten Egypt tak neláka
Obrázek uživatelky
profil
to je výborná turistika, tam by som išla hneď
Obrázek uživatelky
profil
Na toto bajne misto jsem se podivala pred 3mi lety. Zustane mi v pameti asi navzdy jako jeden z nejkouzelnejsich vyletu, co jsem kdy podnikla. Neopakovatelna atmosfera nocniho vyslapu tmou do neznama, vsude se motajici velbloudi poskytujici zachranu unavenym spoluputujicim. Tajuplna cesta tmou vyvrcholi az kycovitym vychodem slunce. Cestou dolu clovek jen zasne, jak takovy vyslap mohl zvladnoutSmajlík. Pro ty, kdo se chystaji na Sinaj, doporucuji pribalit k plavkam a snorchlu i teplou cepici a salu na krk, teplou bundu a dobre boty a nenechat si tento zazitek ujit.
Obrázek uživatelky
profil
To mýtické místo láká turisty stále. Určitě musí být nádherné toto místo navštívit, dýchnout tu pravěkou atmosféru. Mít tak možnost se přenést v čase a zjistit, jak to všechno bylo doopravdy. A taky mít možnost se vrátit a poučit lidi, aby nedělali stáe stejné chyby. Vím, e tohle už patří na stránky sci-fi, ale touha po poznání je velká. Nikdy se mi to nesplní, ale přát si můžu všechno.
Obrázek uživatelky
profil
Miluji Egypt! Byla jsem již opakovaně jak na Sinaji tak v Hurghadě . Dokonce jsem se i plavila lodí po Nilu a viděla takovou krásu jako je Karnak nebo Luxor. Každému tuto zemi mohu doporučit. Mimo hlavní sezonu je cenově docela dostupná a hlavně, moře i vzduch jsou teplé celý rok!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice