Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egypt - méně známá místa

21. 10. 2009 | Afrika

Méně známé pláže, léčebné prameny, potápěčské lokality, místa vhodná pro rodiny s dětmi nebo aktivní dovolenou... 
Egypt se může pochlubit více než 2000 kilometry působivého a překrásného pobřeží omývaného vodami Středozemního a Rudého moře.


Nepřeberné množství přírodních krás, nedotčené korálové útesy a úchvatné pláže - to vše učinilo z této země oblíbenou turistickou destinaci, která nabízí celoročně příznivé klima a do jejíž letovisek Sharm el-Sheikh, Taba Heights, El-Gouna a Hurghada zavítají každým rokem milióny zahraničních návštěvníků.

V Egyptě jsou čtyři základní plážové oblasti, které si našly své příznivce mezi těmi, kteří si, pokud se pláží týče, potrpí na krásu i různorodost zároveň. Tyto oblasti jsou tvořeny plážemi kolem Středozemního moře, na Sinajském oaza-siwa-arnaud-chicurel-hemis-fr-pobřeží, v oblasti jižní Sinaje a na pobřeží Suezského zálivu. Kromě množství turistických lákadel, kterými oplývají životem kypící pobřežní letoviska, mohou návštěvníci také objevit Egypt jako pokladnici plnou přírodních bohatství, pouštními oázami počínaje a minerálními prameny konče.

Ve výroční zprávě Programu OSN na ochranu životního prostředí (UNEP) je Egypt uveden jako země, která má nejvyšší příjmy z plážové turistiky.

Vedle množství životem kypících plážových letovisek se v Egyptě nachází i místa, kde ještě hotelový ruch příliš nepokročil, a která tak nabízejí návštěvníkům i místním obyvatelům zajímavé prázdninové útočiště.


• Agiba Beach

(severozápadní pobřeží poblíž Alexandrie, západně od Marsa Matruh)

Severozápadní pobřeží Egypta představuje teprve se rozvíjející turistickou oblast, jejíž nejznámější atrakcí je starodávné přístavní město Alexandrie. Do Alexandrie se lze dostat letadlem, autobusem, lodí i vlakem.
Město má turistům mnoho co nabídnout. Ale ti, kdo chtějí poznat ještě turisty příliš neobjevené části Egypta, mohou vyjet autobusem do Agiba Beach, jež se nachází hodinu cesty (24 km) západně od Marsa Matruh. Arabské slovo “agiba” se překládá jako “zázrak”, a vystihuje magičnost tohoto místa. Nachází se zde totiž písečná zátoka, ke které se lze dostat jen po stezce vedoucí z vrcholu útesu, a která je kolem dokola ohraničená komplexem přírodních jeskyní.


• Ras Sidr

(Sinajské pobřeží, východní Egypt)

arnaud-chicurel-hemis-fr-hurghadaRas Sidr se nachází v oblasti překypující množstvím přírodních krás, která se rozprostírá podél Sinajského pobřeží v délce 95 kilometrů a je vzdálena dvě a půl hodiny cesty jihovýchodně od Káhiry. Ras Sidr je dopravním uzlem, kterým vedou všechny autobusové linky z Káhiry i Suezu do Sharm el-Sheikh.

Sinajské pobřeží je bohaté na množství kontrastních morfologických úkazů. Jsou zde divoká pohoří, pouštní pláně, korálové útesy i bílé písečné pláže. Ras Sidr se mezi Egypťany těší velké oblibě, zejména pro své výjimečné pláže a malé písečné zátoky. V nedalekém okolí se nacházejí známé a snadno přístupné sirnaté léčebné prameny.

Jižně od Ras Sidr vyvěrá jeden z nejznámějších pramenů zvaný Hammamat Phara'oun neboli „Faraonovy lázně“. Údajně pomáhá při léčení onemocnění kůže a pohybového ústrojí. Oblast Ras Sidr se také vyznačuje velmi hojnou pouštní vegetací. Vyskytuje se zde také řada zajímavých mořských živočichů a vzácné druhy ryb.

Daleko od rušných egyptských měst a životem kypících plážových letovisek se nachází další místa, která skýtají příležitost poznat tuto okouzlující zemi také z jiné stránky.


• Oáza Siwa (západní poušť)

arnaud-chicurel-hemis-fr-sharm-el-sheikhAsi 550 km západním směrem od Káhiry, v blízkosti hranice Egypta s Libyí, se nachází nejvzdálenější město situované v egyptské oáze zvané Siwa. Nesnadněji se sem návštěvníci dostanou autobusem či taxíkem.
Historie starobylého města Siwa sahá do 13. století. Jeho obyvatelé si vytvořili svou vlastní berberskou kulturu a svůj vlastní nenapodobitelný jazyk. Prosluli také řemeslnou výrobou a výrobou šperků.

Oáza si získala jméno svou jedinečnou zeměpisnou polohou a místními termálními prameny. Nedalekou věštírnu v Amonově chrámu navštívil i sám Alexandr Veliký. Pozůstatky tohoto prastarého chrámu lze v proslavené vesnici Aghurmi spatřit dodnes.


• Chráněná oblast Nabq (35km severně od Sharm el-Sheikh)

Chráněná oblast Nabqrozlohu 600 km², včetně pevniny i mořské úžiny mezi ostrovy Tiran a Dahab. Oblast získala své pojmenování podle stejnojmenné oázy nacházející se na jejím území. Je to rozlohou největší chráněná oblast na pobřeží Akabského zálivu a lze se k ní dostat buď vlastním autem, nebo s turistickou skupinou v rámci výletů, které zajišťují nedaleké hotely.

Nabq je nejseverněji položenou oblastí s výskytem mangrovníků na světě. Jen o něco dál do vnitrozemí se nachází duna Wadi Kid s nejrozsáhlejším porostem arakových keřů na středním Východě. Dále od břehu se pak nalézají četné útesy poskytující možnosti k pohodlnému koupání a šnorchlování.


Zdroj: Egypt travel.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Egypt - méně známá místa:

Egypt - méně známá místa
Egypt - méně známá místa
Egypt - méně známá místa
Egypt - méně známá místa
Egypt - méně známá místa
Egypt - méně známá místa
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné čtení .....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
úžasně zajímavé čteníčko a poučeníčko!!!
Obrázek uživatelky
profil
..jsem tedy nebyla, ty horka moc nemusime, ale urcite jsou to krasne poznavaci dojmy
Obrázek uživatelky
profil
v hurgadě sme taky byli...nádherna a ty korály...jen by mohli bejt Rusáci trochu víc ohleduplný...pro ně jak se zdá zákazy neplatěj!!!
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme nadovolené v Hurkardě a bylo tam opravdu hezky,krásný počasí a hotel LA PACHA je vinikajcí můžu doporučit,služby zdarma.Byli jsme aj na poznávcích výletech a je opradu na co se dívat
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles