Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Egypt – země písku, slunce a kouzel

21. 06. 2010 | Afrika

Minulý rok jsme s rodinou navštívili krásnou zemi Faraónů a pyramid – Egypt. Ti z vás, kdo toto kouzelné místo navštívili mi jistě dají za pravdu, že ve Vás zanechá písečnou stopu po zbytek života. Cestovní kanceláře slibují zajímavé a exotické zážitky, nicméně realita je o poznání jiná a ještě o kapku dokonalejší.


Fotografie na titulních stránkách katalogů skutečně nelžou, úžasné hotely, ve kterých o vás pečují jako o prince a princezny, neskutečné množství jídla, které byste za svůj život nestačily sníst, skvělé večerní programy a spousta kouzelných zážitků. To vše Egypt nabízí!


Všude jen písek


egyptPrvní chvíle, které v Egyptě strávíte Vás asi příliš nenadchnou. Vystoupíte na letišti, málem omdlíte po prvním nadechnutí štiplavého horkého vzduchu a nevěříte vlastním očím. Všude kolem jen písek, žádné pyramidy, žádné sochy...Prostě nic, jen obyčejný zlatý písek. Nasoukají vás do autobusů, kde se normálně vleze kolem 30 lidí, teď je vás zde asi 100.


Několik zvracejících cestujících během dopravy na místo není výjimkou. V první chvíli se vám chce dokonce brečet, kam že jste se to zase vydali. K písku přibylo množství odpadků, nepopsatelných rostlin a to protivné vedro je prostě všude. Najednou spatříte komplex ohraničený vysokou zdí, přepadne vás vlna strachu – kam že nás to vlastně sakra vezou?


Arabské kouzlo


A najednou se ocitnete v jedné z pohádek tisíce a jedné noci... Vjíždíte do komplexu, do krásné zahrady, plné tropických rostlin, bungalovů, či hotýlků, fontán, vodopádů, obchůdků a taveren, bazénů a v dálce vidíte nádherné azurové moře. Veškeré obavy vyprchaly jako mávnutím kouzelného proutku. Najednou stojíte uprostřed země, o které jste pouze četli nebo slyšeli z vyprávění.


Pokud máte zaplacený pokoj s výhledem na moře, jistě jej dostanete, pokud ne kontaktujte svého delegáta a ten by měl vše zařídit. Neexistuje abyste zaměstnancům na recepci „nenápadně“ vložili do pasu nějaká ta Eura navíc. Byli jsme svědkem toho, že Eura skončila na zemi a turista byl víceméně ponížen před zbytkem letadla... jidlo


Jako Alenka za zrcadlem


Pokud jste si zaplatili stravu All inclusive, jistě nebudete litovat. I my propadli tomuto kouzlu a přijeli jsme o 10 kilo těžší:) Každý den nás čekaly úžasné snídaně, na kterých nechybělo vůbec nic od pečiva, zeleniny, ovoce, cereálií, masa, salámů, salátů, sýrů až po místní speciality. Nenašel by se člověk, který by si nevybral a pořádně se nenajedl.


Dávejte si však pozor na tzv. Faraonovu pomstu. Velice nepříjemné střevní onemocnění. Je zapříčiněno změnou stravy, nezvyklým složením, místní vodou i dalšími faktory. Proto doporučuji pít vodu pouze balenou a jíst ovoce ve slupce (banány, pomeranče). Nicméně za dobu pobytu jsme Faraona nechytili, ale byli jsme jedni z mála...


Jeden večer nás čekala dokonce večeře na pláži při západu slunce. Věřte mi, že něco tak úžasného jsem ještě nezažila. Všechny stoly a jídlo bylo přestěhováno na pláž, nohy Vám příjemně zchladilo moře, zapadající slunce se odráželo od misek plných dobrot a teplý vítr Vám příjemně čechral vlasy. Něco takového se skutečně musí zažít. O tom se nedá pouze psát. 


Podmořské kouzlo


plazePokud jste vášnivým potápěčem je Egypt určen přímo vám. Okouzlující podmořský život je zde opravdu neskutečně nádherný. Množství maličkých, ale i větších rybek, hrajících miliony barvičkami, kouzelné korály, to vše a ještě víc patří ke zdejšímu podmořskému životu. Není výjimkou, že pod vodou naleznete obrovské mušle.


Ovšem pozor, s sebou si nesmíte odnést ani jedinou, to platí také o korálech. Na letištích hrozí obrovské pokuty a dokonce i vězení. Zkrátka a dobře, Egypťané si zdejší přírody umí vážit a od nás – turistů očekávají to samé.


Pokud plánujete letošní dovolenou, zahrňte do svého výběru také Egypt, garantuji nezapomenutelné zážitky!


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Egypt – země písku, slunce a kouzel:

Egypt – země písku, slunce a kouzel
Egypt – země písku, slunce a kouzel
Egypt – země písku, slunce a kouzel
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Egypt ve mně zanechal písečnou stopu na celý život: plíce plné písku, ale i jiné památky, jako je Faraonova kletba, nebo Egyptská architektura, ta je úchvatná! Smajlík Egypt mám rád a dokonce jsem uvažoval o pořízení nemovitosti někde tam u moře...
Obrázek uživatelky
profil
My jedeme letos do Egypta posedmé..nikdy nejezdíme na stejné místo, ale nikde se nám nestalo, že bychom byli namačkáni v buse při trasferu do hotelu, ani z hotelu -naopak, skoro vždycky je bus zaplněný tak do poloviny. Faraonova pomsta se nám vyhýbá už pět let a to jíme všechno, do pití si občas necháme dát i led - když užíváte probiotika 10 dní před pobytem, celou dobu v Egyptě a pak ještě týden doma, nic takového vám nehrozí - vyzkoušeno, doporučuju! Pro nás je dovolená v Egyptě vždy úžasným relaxem, podmořský svět se nidky neomrzí a perzonál je velmi přátelský. Už se těším, máme odlet 6.8..hurááá!
Obrázek uživatelky
profil
mám několik připomínek. Nezdá se mi nacpaný autobus. Pokud cestuješ s cestovkou, tak je to nepravděpodobné. Nikdy se mi to, ani mým známým, nestalo. Dále, Egypt je arabská země a i podle Koránu, je nejenom vhodné, ale téměř nutné !!!, dávat , jako ten bohatší, tzv. bakšišné. Naopak s pohrdáním se dívají na ty, co třeba v recepci, nic nedají. Ale pokud tam nějaký Čecháček vloží např. 1 Euro, pak se nedivím, zda ho personál zesměšní..... Píšeš poutavě, nicméně by to chtělo hlubší znalosti o mentalitě místních.
Obrázek uživatelky
profil
...afrika je zkrátka kouzelná...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Egypt je super, nejlepší dovolená, určitě zas pojedeme!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka