Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Objevte nádherný podvodní svět Dominikánské republiky

27. 05. 2011 | Amerika
Máte rádi krásnou přírodu na zemi i pod vodou? Pokud jste dychtivě odpověděli ano, pak přijměte pozvání do jednoho nekonečného a nádherného podmořského světa. A kde se tento úchvatný svět nachází? V Dominikánské republice, v zemi, která pro všechny vášnivé potápěče nabízí velkolepý potápěčský ráj.

Více než 1 000 km nádherného pobřeží, korálové útesy, vraky starodávných galeon a pirátských korábů. V královských vodách Dominikánské republiky je možné najít bezpočet pirátských lodí, které zde ztroskotaly při svých cestách Karibikem. Dominikánská republika nabízí nádherný podmořský svět s krásnými záhony vodních rostlin, zářivými korálovými útesy, tajemnými podvodními jeskyněmi a překrásnou faunu. Jednoduše řečeno, můžete očekávat neočekávané.  

S Atlantským oceánem na severu a s Karibským mořem na jihu uspokojí Dominikánská republika skutečně i ty nejnáročnější potápěče.
dominikanska-republika-vodni-faunaJižní pobřeží Dominikánské republiky je domovem nádherných barevných korálů, ryb a tajemných jeskyní. Východně od hlavního města Santo Dominga a v blízkosti Boca Chica se nachází Národní podvodní park La Caleta, který potěší všechny potápěče od začátečníků až po profesionály. Pro potápění je zde k dispozici prostor více než 1 500 km2 a možnost ponorů až do hloubky 182 metrů.  Oblast La Caleta všem učaruje fascinujícími útesy a mnohobarevnými rybami.

Nedaleko odtud mohou potápěči zkoumat 21 metrů dlouhý vrak lodi El Limo, obrostlý nádhernými korály. Dalším podvodním skvostem je 43 metrů dlouhý vrak lodi Hickory, který obklopují žluté vodní rostliny ve tvaru dlouhých trubic.  

V jižních vodách Dominikánské republiky je také loď El Catuán, která se ukrývá přibližně 18 metrů pod mořskou hladinou. Dalším skvostem této oblasti je útes Barracuda, který se stal domovem pro více než stovky úchvatných ryb nesoucích stejné jméno. Pokud se sem vydáte, máte jedinečnou příležitost navštívit několik podmořských jeskyň jako Cueva Taína, El Hipódromo a El Tildo.

Všichni odvážní potápěči by neměli opomenout navštívit o něco extrémnější dominikanska-republika-vodni-fauna-rybyoblast jižního pobřeží v okolí Barahona-Pedernales. Tato oblast není tak navštěvovaná jako ty předchozí a kromě teplejších vod nabízí úchvatné ponory k nádherně strukturovaným útesům a křivkám pobřeží.

Máte-li rádi opravdové dobrodružství, pak se vydejte do oblasti jihovýchodního pobřeží.  Zde se nachází jedno z největších nalezišť potopených lodí v Karibiku. Více než 81 metrů dlouhý vrak sv. Jiří, u kterého se můžete tváří v tvář potkat s okouny, barakudami, delfíny, murénami nebo třeba makrelami.

Jihozápadně od La Romana se rozprostírá idylický ostrov Catalina, kde se můžete ponořit do hloubky od 4,5 až po 40 metrů a obdivovat nádherné útesy, jako je La Pared nebo jeskyně Hoyo Azul a nebo Padre Nuestro. Ostrov Catalina je také vyhlášen pro svá akvária, velké korálové formace obydlené různými žábami, rybami nebo mořskými koníky. Ostrov Catalina nabízí pro potápěče skutečný zážitek, neboť se zde můžete ponořit  podél korálové stěny až do hloubky 40 metrů a dotknout se písčitého dna. Po cestě vás budou vítat menší i větší rybky a další živočichové mořského světa.

Severní pobřeží Dominikánské republiky je pro potápěče a všechny milovníky vodních sportů jako dělané. Více než 350 kilometrů úžasného pobřeží ze Samany až k poloostrovu Montecristi. Na všechny potápěče čekají mnohobarevné korály, bohatá mořská fauna, bezkonkurenční jeskyně, útesy a propasti. Vody v okolí Samaná jsou vyhlášené pro náročnější potápěče, kteří se nebojí ponorů až do hloubky 36 metrů a plavání okolo korálové stěny Cabo Cabron a dalších korálových skvostů, jako je Las Tres Puertas (The Three Doors) a La Piedra (The Stone).

Pokud se vydáte do Samany, pak určitě navštivte Deep Blue Marine Museum, kde na vás čekají různé artefakty zachráněné z dávných galeon a vraků lodí. Do výstavních expozic byly zahrnuty také artefakty z francouzské válečné lodi Le Scipion, která se účastnila bojů v americké válce za nezávislost stejně jako několik dalších významných historických vraků.

Ve skrytých a dobře chrándominikanska-republika-potapeniěných vodách Sosua Bay na severozápadě od Samaná čekají na všechny potápěče podvodní zahrady, korálové zdi, útesy nebo vraky společně s různobarevným podmořským světem. Potápěči mohou plout na západ od Sosua až na Montecristi a pozorovat nejrůznější korálové útesy jako Cayo Arena, stejně jako pozůstatky téměr 230 vraků lodí včetně jedné španělské, která se zde potopila v roce 1563.

O Dominikánské republice se říká, že je to země ideální pro zimní dovolenou. Je to však destinace, kde si můžete léto užívat po celý rok. Nádherný podmořský svět je pro vás připraven 365 dnů v roce, tak proč nevyrazit třeba hned zítra?

Zdroj: Dominikánská republika

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Objevte nádherný podvodní svět Dominikánské republiky:

Objevte nádherný podvodní svět Dominikánské republiky
Objevte nádherný podvodní svět Dominikánské republiky
Objevte nádherný podvodní svět Dominikánské republiky
Objevte nádherný podvodní svět Dominikánské republiky
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to je nádhera
Obrázek uživatelky
profil
Pro vášnivé potápěče je to lákavá nabídka. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka