Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Navštivte Japonsko na svátky hanami!

24. 06. 2012 | Asie
Každý rok počátkem jara rozsvítí zahrady a parky po celém Japonsku tisíce a tisíce třešňových květů. Pro Japonce je to velký svátek, který nazývají hanami, což v překladu znamená pozorování květin. Jde o událost vskutku velkolepou. Drobným půvabným květům se s nevídanou vervou věnují všechna média v zemi a několik střípků se pravidelně dostane i na zahraniční televizní obrazovky.

Bývá nazýváno osmým divem světa a provází ho opravdu masivní davové šílenství. Kdo nezažil hanami na vlastní kůži, nepochopí…

Kdy se vydat za sakurami

S příchodem teplého jarního počasí dýchne na celé Japonsko nefalšovaný neklid. Všichni se ptají: tak kdy už to bude? Meteorologové se předhánějí v nadějných předpovědích, firmy napříč obchodním spektrem zasypávají pulty Navštivte Japonsko na svátky hanami!obchodů zbožím ze speciálních sakurových kolekcí a samotné sakury každé ráno obklopují davy zvědavců, kteří pátrají po tom úplně prvním rozvitém kvítku.

Vlna kvetoucích sakur sakura-zensen začíná v polovině ledna na Okinawě
, pak postupuje celou zemí, aby v polovině května skončila na nejsevernějším cípu ostrova Hokkaidó. Její postup můžete sledovat takřka všude: v novinách, v rádiu, v televizi i na internetu. Předpovědi bývají velmi přesné. Musí být. Sakury totiž kvetou jen několik dní. Pouhý týden zpoždění může způsobit, že tento jedinečný div světa na svém původně vybraném místě propásnete.

Oblíbenými místy zahraničních turistů milujících pohled na záplavu rozkvetlých stromů jsou známá města Tokio a Kjóto. Krom nazdobených parků totiž poskytují svým návštěvníkům i mnoho jiných možností zábavy. Ideálním obdobím pro jejich návštěvu je začátek dubna. Poté se vlna květů rozšíří i do horských poloh. V polovině dubna dorazí do Yoshina (ostrov Honšú), které je známé jako Hora bílých třešní a o pár týdnů později vše definitivně skončí.

Na co se připravit

Předem vás chci varovat, že i když v Japonsku touto dobou začíná jaro, teploty se tu pohybují okolo deseti stupňů nad nulou, zato vlhkost vzduchu je tu mnohem vyšší. Vybavte se tedy teplým, ale zároveň dostatečně volným oblečením a raději dvěma dekami pod zadek. Možná podlehnete pokušení a vyrazíte si ven stylově v tradičním kimonu. Takto oblečeni pak můžete třeba i do tichých odlehlých parků vyhrazených pro seniory, kteří si rádi v klidu zarozjímají. Nemusíte se tedy tlačit nikde v přeplněných veřejných parcích.

Na druhou stranu počítejte s tím, že vás to bude něco stát. Ne, nepředpokládám, že byste si hned chtěli koupit to nejdražší hedvábné kimono na které narazíte, ovšem i to nejlacinější stojí v období kvetení sakur několikrát více, koneckonců stejně jako všechno ostatní, hotely nevyjímaje. Vůbec nejdražší bývají potraviny a suvenýry prodávané v narychlo vybudovaných pouličních stáncích. Pokud můžete, nakupujte občerstvení a podobné nezbytnosti raději přímo v samoobsluze.

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Článok je zaujímavý, ale aj ja by som uvítala viac fotiek. Škoda, že si ich nepriložila, aby sme sa aspoň na diaľku pokochali tým, čo si ty videla "naživo".
Obrázek uživatelky
profil
byl to krásný zážitek,škoda,že není víc fotečekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles