Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V závěji květů aneb na svazích sakurové hory

13. 06. 2012 | Asie
Když se řekne hanami, každý si hned představí drobné Japonce usazené na teplých dekách pod kvetoucími sakurovými stromy v městských parcích. Ovšem japonský národní park Yoshino-Kumano přináší úplně jiný zážitek. Najdete tu horu doslova porostlou sakurami všech barev a tvarů.

Park Yoshino-Kumano
(nebo také Jošino Kumano Kokuricu Kóen ) leží na ostrově Honšú v regionu Kansai. Založen byl už v roce 1936 a od té doby každoročně láká tisíce lidí, kteří si chtějí kvetoucí sakury užít co nejdéle. Oblíbený je zejména mezi zahraničními turisty, kteří si mohou letenky rezervovat předem a mají docela dobrou šanci, že se trefí do období kvetoucích sakur.

V závěji květů aneb na svazích sakurové horyUnikátnost parku spočívá v tom, že na jeho území roste několik druhů sakur v několika výškových oblastech, což zajišťuje skutečně mimořádnou dobu kvetení. Od roku 2004 jsou jeho vybrané části zapsané do seznamů UNESCO pod názvem Posvátná místa a poutní stezky v pohoří Kii.

Hora bílých třešní

Středobodem parku je Sakurová hora Yoshino, jejíž svahy jsou posázeny neuvěřitelnými 30 000 sakurami. Někdy se jí také říká Hora bílých třešní. Podle nadmořské výšky můžeme okolí hory Yoshino rozdělit na čtyři pásma: první pásmo vede údolím a nazývá se Shimosenbon, poté následuje Nakasenbon, Kamisenbon a úplně nejvyšší je Okusenbon. Volně bychom tyto názvy mohli přeložit jako nižší, střední, horní a vnitřní tisíc stromů.

Shimosenbon
nenabízí esteticky založeným návštěvníkům rozsáhlé pohledy do přírody. Zato zde můžete navštívit třeba chrám Kinpusen-ji z dvanáctého století a pokochat se pohledem na sakury z jeho tří bran. Naproti tomu Nakasenbon a Kamisenbon nabízejí návštěvníkům široké travnaté pláně, ze kterých má každý skvělý rozhled po okolních kvetoucích sakurových lesích.

Nejkrásnější scenerii rozhodně tvoří hora Yoshino zahalená do bílo-růžových závojů kvetoucích stromů. Poslední oblastí je Okusenbon. Ocení ji zvláště cestovatelé, kteří Národní park Yoshino-Kumano navštíví až na samém konci sezony. Jméno Okusenbon ovšem není tak docela správné, protože tu neroste 1000 sakurových stromů, ale něco okolo dvou set. Výstup na samotný vrchol hory trvá asi hodinu a odměnou bude každému velkolepý výhled na okolní hory a střechy chrámu Kinpusen-ji na dně údolí.

Notburga - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
úžasné!!!
Obrázek uživatelky
profil
bych to vidět
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsané
Obrázek uživatelky
profil
a určitě krásné zážitkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
v takovém množství, musí to být nádhera. Pěkný článek.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles