Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Beskydské nebe

1. 05. 2018 | Česká republika
Asi před třemi roky jsme se byli podívat na zajímavou atrakci u Frenštátu pod Radhoštěm.  Je jí asi sto metrů dlouhá lávka mezi stromy, která je asi 16 metrů vysoká. Nečekejte rozhlednu jako třeba u Lipna  nebo jinde, je to lávka s naučnou tématikou.


Na této lávce se můžete vy a vaše děti seznámit se životem ptáků a jiných zvířátek, která žijí v korunách beskydských stromů. Děti se mohou uvelebit například v maketě velkého orlího hnízda, prohlédnout si jak hnízdí různí ptáčci, obdivovat les kolem sebe třeba dalekohledem. Lávka je součástí naučné stezky, která má šest zastavení a vede z Frenštátu pod Radhoštěm přes Horečky, což je krásná krajina nad městem, dříve hojně navštěvovaná turisty, později trošku opomíjená. Dnes zase láká rodiny s dětmi či školní výlety ke krásným procházkám. Myslím, že děti hravým stylem poznají kus krásné přírody a života v lese.

Beskydské nebeMy zde byli na začátku jara, cestou kvetly blatouchy a petrklíče, bylo to moc hezké koukání. Na podzim možná bychom našli zase nějakou oku lahodící houbu, kdo ví. Tato lávka je postavena jen kousek od skokanského můstku, na kterém kdysi skákal a trénoval Jiří Raška. Jistě jste na našeho olympionika také hrdí jako já a jsem ráda, že se při letošní zimní olympiádě Raškovo jméno připomínalo. Byl to úžasný sportovec své doby.

Ale zpět k naučné stezce a krásné lávce zapadající do pěkné přírody našich Beskyd. Naučná stezka je dlouhá pouze tři kilometry a tak hezkou procházku zvládnou rodiče se svými i malými dětmi, ale jistě i prarodiče s vnoučátky.

Budete-li mít cestu do Frenštátu pod Radhoštěm, nebo třeba do Trojanovic, udělejte si s dětmi krásnou procházku přírodou a projděte se po naučné stezce Beskydské nebe, která vás zavede na asi dva metry širokou lávku, po které vystoupáte blíže ke korunám krásných beskydských stromů.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Beskydské nebe:

Beskydské nebe
Beskydské nebe
Beskydské nebe
Beskydské nebe
Beskydské nebe
Beskydské nebe
Beskydské nebe
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ali, moc pěkně jsi to vše popsala i fotky dalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alenka, síce trochu s oneskorením, ale s o to väčším záujmom som si prečítala tvoj zaujímavý článok.
Beskydy sú naozaj nádherné, párkrát som mala to šťastie ich navštíviť, ale musím priznať, že vo Frenštáte som nebola.
Snáď sa mi ešte niekedy podarí zavítať do tých končín a potom, ak to bude čo len trochu možné, si prechádzku po náučnom chodníku určite nenechám ujsť.
Ďakujem za tip Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotečky. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alenko, krásné čtení. V Rožnově jsme byli před mnoha lety a taky se mi tam líbilo.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles