Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Český Šternberk

4. 10. 2012 | Česká republika
Včera byl opět krásný den, a tak jsme s kamarádkou a její dcerou vyrazily na Český Šternberk. Je to už více než 750 let, co tento nádherný objekt dominuje řece Sázavě na výběžku skály. Tento hrad byl také nazván romantickým básníkem perlou Posázaví.

Doprava je celkem dost náročná. Autobusy teď o prázdninách moc nejezdí. Ale dá se kombinovat autobus - vlak. Možná je ale v tomto případě lepší jet vlakem - cesta bude levnější a rychlejší. Vlak jede přes Zruč nad Sázavou nebo Sázavu, tak už potom přesednete na místní lokálku a vystoupíte na stanici Český Šternberk. Dáte se asi 8 minut po pěšině k hradu. Hrad je vidět i z vlakové zastávky. Nejlepší doprava je samozřejmě vlastním automobilem - z Prahy po dálnici D1 (Praha - Brno), výjezd na 41 km, z Kolína silnicí č. II/111, z Kutné Hory po silnici č. I/2 a pak II/111 a z Benešova po silnici č. II a pak II/111. Pro návštěvníky je tu místní parkoviště pod hradem. Vede tu i mnoho turistických a cyklistických tras. Je tu také možnost dopravy lodí po řece Sázavě.

Hrad Český ŠternberkNa hradě je pouze jeden prohlídkový okruh. Ceny se pohybují: 125 Kč pro dospělého, 85 Kč pro studenta a důchodce a 65 Kč pro děti do 15 let. Je možno si zakoupit i rodinné vstupné, které vyjde na 350 Kč a zahrnuje 2 dospělé a maximálně 3 děti do 15 let. Probíhají tu také noční prohlídky, ale ty stojí 300 Kč na osobu. Na hradě se nesmí fotit, ale dá se zakoupit foto licence (40 Kč) nebo video licence (50 Kč). Dále je tu také možnost navštívit hladomornu v okolí zámku. Tady je vstupné 10 Kč dospělý a 5 Kč dítě a student.

Po prohlídce si projděte nádvoří hradu. V okolí také naleznete pár místních restaurací a hospůdek, kde si můžete dát obídek. Celkově jídlo vyjde okolo 100 Kč na osobu. Pokud se rozhodnete, že tu strávíte několik dní, mrkněte se na nabídku hotelů a penzionů. Je potřeba si lůžko zamluvit předem.

Přeji hezký výlet!


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Český Šternberk:

Český Šternberk
Český Šternberk
Český Šternberk
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
O víkendu jedme navštívit Prahu a cestou zpět , v neděli, máme právě v plánu podívat se na hrad ŠternberkSmajlík už ted se těším a děkuji za info ohledně vstupnéhoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hrad je opravdu nádherný
Obrázek uživatelky
profil
Kamarádčina maminka na Šternberku uklízí. A hezké bylo, když kamarádčina dcerka povídala: "Víš, my dneska s maminkou pojedeme za babičkou na její hrad..."
Obrázek uživatelky
profil
Já jela jen vlakem kolem,ale musí být krásný i uvnitř..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles