Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chomutov v mlze Krušných hor

19. 05. 2010 | Česká republika

Město Chomutov se nachází na severu Čech, v Ústeckém kraji. Historie města se píše od roku 1252, kdy Chomutov obdržel řád německých rytířů. Roku 1605 se pak město stalo městem královským.

 

Co se památek týče, v roce 1992 bylo toto město vyhlášeno památkovou zónou a stalo se vyhledávaným turistickým cílem. Nejvíce kulturních památek naleznete ve středu města – na náměstí 1. máje, kde se nachází například Městská věž, která byla zkonstruována v roce 1525. Z ptačí perspektivy můžete zhlédnout krásy tohoto města, mezi které patří také barokní sloup „Nejsvětější Trojice“ dále pak barokní kostel sv. Ignáce se dvěmi věžemi anebo gotický kostel sv. Kateřiny. Ve středu města se nachází také oblastní muzeum, které po celý rok nabízí řadu zajímavých výstav, v současné době si zde můžete prohlédnout třeba Meditativní fotografie Vlasty  Fišrové s názvem „Chomutov mýma očima“ nebo také výstavu s názvem Chomutovská výročí – osobnosti a události.

 

Kromě středu Chomutova stojí za zmínku také Kamencové jezero, které se může pyšnit tím, že je jedinou vodní plochou s obsahem kamence na světě. Tato voda je pro lidské zdraví velmi prospěšná, avšak vylučuje veškerý život ve vodě s výjimkou života prvoků. Toto jezero vzniklo díky zatopení dolů, ze kterých se těžil kamenec a síra. V létě je tento areál velkým magnetem pro všechny milovníky vody a vodních sportů.

 

Velkým lákadlem pro maminky s dětmi je Podkrušnohorský zoopark, který je svou rozlohou největší zoologickou zahradou v Čechách. V zooparku můžete spatřit tuleně, medvědy, zubry, opice, jeleny, vlky a mnoho dalších. Nachází se zde také dětská zoo, která je spojena s dětským koutkem. V této části zooparku mohou děti přijít do přímého kontaktu s některými zvířaty. Děti svojí přebytečnou aktivitu mohou vybít na různých prolézačkách a jiných atrakcích, které jsou zde pro ně připraveny. V zooparku je také nově vybudována lanová dráha, kterou ocení i starší děti.

 

Pokud máte rádi přírodu, rozhodně nezapomeňte navštívit Bezručovo údolí, které je nejhlubším a nejdelším údolím Krušných hor. O tom, že toto údolí je opravdu krásné, svědčí i fakt,  že  bylo roku 2002 vyhlášeno přírodním parkem. Bezručovo údolí si můžete projít buďto pěšky nebo pokud dáváte přednost inline bruslení či cyklistice, jsou zde pro oba tyto sporty ideální podmínky. Podle vyznačených tras se můžete dopravit až do malebné přírodní rezervace Buky nad Kameničkou, jejíž osu tvoří říčka Chomutovka, která se vlévá do potoka Kamenička, na níž se nachází stejnojmenná vodní přehrada, jenž zásobuje Chomutov pitnou vodou. Když budete pozorně hledět kolem sebe, můžete kromě velkého množství rostlin spatřit také zvířectvo, které zde žije - například jelena evropského, prase divoké nebo třeba čápa černého.

 

Doufám, že  každý návštěvník Chomutova zde objeví něco, co ho zaujme a odveze si odsud jen samé příjemné zážitky.


Carlos – čtenář

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
jsou zajimava mista-Mestske lazne,hotel Partyzan,Hasistejn...
Obrázek uživatelky
profil
Chomutov trochu znám, v Kamencovém jezeře jsem se byla jednou vykoupat, bylo to příjemné, v ZOOparku
jsem byla několikrát. Je to tam moc hezké.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles