Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jindřichův Hradec

13. 04. 2019 | Česká republika
Kdo čte mé články, nebo se dívá na moje fotky, tak zjistí, že mám ráda přírodu a ráda jezdím na výlety, hlavně tady u nás, v naší krásné republice. 

Tentokrát bych se ráda podívala do Jindřichova Hradce. Toto město jsme navštívili mám dojem dvakrát. Je to moc hezké, malebné město na řece Nežárce a u rybníků Malý a Velký Vajgar. Největším lákadlem Jindřichova Hradce je jistě hrad a zámek. Hrad se datuje do let před rokem 1220, kdy byl založen Jindřichem, praotcem pánů z Hradce. Majitelem hradu byl tento rod až do roku 1604, kdy rod vymřel. Hrad byl po roku 1560 upraven do zámecké podoby. Nyní tato stavba má tři nádvoří a přes tři sta místností. Je to krásné místo k poznávání a procházkám. Mně se moc líbí krásná kašna na nádvoří a v zámecké zahradě Rondel, tam se pořádají během zámecké sezony i koncerty. 

Pod zámkem je hezký rybník Vajgar. Procházka, či projížďka na kole okolo Vajgaru - to mohu doporučit. V létě je možno na břehu  navštívit plovárnu, nebo na protějším břehu koupaliště.  Kousek od zámku je Křižíkova vodní elektrárna, tam je taky zajímavá presentace. Cestou směrem k náměstí je možno navštívit Dům gobelínů, pokud přijedete na víc dnů, zajděte se podívat a nezapomeňte zajít do Muzea Jindřichohradecka, Krýzovy pohyblivé jesličky, to je světový unikát, který je radost si prohlédnout, líbí se dětem i dospělým. V muzeu je také Síň Emy Destinové, ukázka hodin, expozice cechů a mnoho jiných exponátů. V Jindřichově Hradci je taky mnoho hezkých domů.

Zajímavostí je i 15. poledník, který je vyznačený kousek od kostela Nanebevzetí P. Marie s vyhlídkovou věží.  Mne taky zaujala úzkokolejka, kterou se dá projet Česká Kanada. Kousek od Jindřichova Hradce je i moc hezký rybník Zvůle s docela příjemným kempem. Okolí města je opravdu moc hezké, pěkná příroda, co víc si přát, když jsou po zimě všude rozkvetlé louky, zelenají a kvetou stromy, to by se hned chtělo jet na výlet. Možná zrovna Jindřichův Hradec by mohl být cílem vašeho výletu. A koukněte při procházce městem, jestli třeba na komíně zase nehnízdí čáp.


Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jindřichův Hradec:

Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
Jindřichův Hradec
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkný námět Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný a zajímavý článek s pozvánkou do Jindřichova Hradce za krásami naší vlasti...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil

Alenko, udělali jste si moc pěkný výletSmajlík

máš krásné fotkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezké město, také jsem tam byla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles