Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kutná Hora - Kostel Panny Marie Na Náměti

2. 09. 2012 | Česká republika

Včera byl opět krásný slunečný den, a tak jsme neseděli doma a zajeli do blízkého městečka Kutná Hora. Toto město navštěvujeme celkem často, a tak většinu památek už máme prochozených, ale některé nám stále zbývají. A tím je třeba právě Kostel Panny Marie Na Náměti.

Do Kutné Hory se dá dojet jak vlakem, tak autobusem. Pokud přijedete vlakem na hlavní nádraží, přestupte na místní lokálku, dojeďte do stanice Kutná Hora - město. Odtud půjdete zhruba 12 minut směrem nahoru do kopce. Pokud přijedete autobusem na autobusové nádraží, dejte se směrem nalevo a zhruba za 10 minut jste tam.

Kutná Hora - Kostel Panny Marie Na NámětiCena vstupného je 20 Kč/dospělý, senior a 10 Kč/dítě, student, ZTP. Nebo se tu také dá koupit vstupenka společná jak do tohoto kostela, tak do chrámu sv. Barbory. Ta stojí 60 Kč/dospělý a 40 Kč/dítě, student, senior, ZTP. Tyto vstupenky vyjdou o mnoho levněji, než když si potom koupíte vstupenku jednotlivě. Jinak sem platí také společná vstupenka na výstavu Europa Jagellonica, která se dá zakoupit v galerii GASK v Jezuitské koleji. Stojí 390 Kč (zlevněné 190 Kč), ale v ceně máte výstavu Jagellonců plus prakticky všechny památky v Kutné Hoře. Tato vstupenka se rozhodně vyplatí, ušetří mnoho peněz.

Tento kostelík se nachází zhruba 10 minut od Palackého náměstí (hlavní a největší místní náměstí). Je menší velikosti, ale vnitřek je krásně nově opravený. Nyní se opravuje ještě jedna strana zvenku. V kostelíku můžete vidět krásně opravený oltář, původní kazatelnu, hrob známého Petra Brandla, varhany, chór, krásně barevná okna ... a takto bych mohla pokračovat ještě dlouho. Tento kostelík, i když je menšího vzrůstu, je nádherný a určitě stojí za vaši návštěvu!


Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Kutná Hora - Kostel Panny Marie Na Náměti:

Kutná Hora - Kostel Panny Marie Na Náměti
Kutná Hora - Kostel Panny Marie Na Náměti
Kutná Hora - Kostel Panny Marie Na Náměti
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kostelík menšího vzrůstu mne pobavil Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Umíš hezky lákat... Možná se v KH někdy zastavíme, od nás je to daleko. Nikdy jsme ani Kutnou Horou neprojížděli. Pro nás leží jaksi stranou. Asi je to škoda.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles