Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šluknov

15. 05. 2016 | Česká republika
Město Šluknov je nejseverněji položené město České republiky. I když město vzkvétalo již dříve, písemné zmínky jsou z tohoto místa již z roku 1281, tak městem bylo jmenováno až roku 1359 a město bylo v té době především známo jako město tkalcovské.

V 16. století zde byl postavený renesanční zámek, který byl přestavěn později na barokní, který v roce 1986 však vyhořel. Potom chátral, bylo i dost zájemců, kteří by zámek koupili, ale město se rozhodlo zámek opravit a v roce 2007 se povedlo rekonstrukci dokončit a otevřít tento krásný zámek veřejnosti. Zámek je otevřen celoročně, každý den v týdnu, ale po dobu svatebních obřadů, různých vernisáží a zámeckých akcí se prohlídky nekonají. Ale zase je výhodou, že se prohlídka koná již pro dva platící návštěvníky.

ŠluknovPři naší návštěvě zámku zrovna probíhal svatební obřad, tak jsem nakoukla do informačního střediska v přízemí a zašli jsme si do Zámecké cukrárny na moc dobrý zákusek a kafíčko. V zámku jsou hezky zařízené pokoje s původním nábytkem. Po prohlídce jsme ještě zašli  do parku s malou zahradou a altánkem, kde v létě kvetou růže. Zámecký park je obehnaný zdí, ale jsou do něho tři vstupy. Pokud byste se rozhodli Šluknovský zámek navštívit, prosím nekuřte v jeho okolí. Byla by to velká škoda, kdyby zase vyhořel.

My jsme se vydali ještě  na malou procházku městem. Na náměstí Míru je další krásná památka, barokní sousoší Nejsvětější Trojice z roku 1752 a stará kamenná kašna s chrliči z roku 1794. A upoutal mne i Dům kultury. Myslela jsem, že je to radnice, ale ta krásná secesní budova s osmibokou věží a krásnou fasádou na nároží, je opravdu domem pro konání plesů, výstav, s příjemnou restaurací. Při zpáteční cestě jsme ještě zašli ke kostelu sv. Václava, který jsme viděli již ze zámeckého parku a zase zpět k zámku a na nádraží. Ze Šluknova jsme odjeli červeným německým vláčkem přes Dolní Poustevnu, Sebnitz v Sasku, přes lázeňské město Bad Schandau a přejeli jsme zase do Čech do Dolního Žlebu a Děčína. Vláček měl ještě několik dalších zastávek ve Šluknovském výběžku, v Sasku i v Českém Švýcarsku. Výlet se mi moc líbil. Jestli nám to zdraví dovolí, tak bych ještě ráda do tohoto výběžku jela na dovolenou. Je tam ještě spousta zajímavých míst, která by stála  za to prozkoumat.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Šluknov:

Šluknov
Šluknov
Šluknov
Šluknov
Šluknov
Šluknov
Šluknov
Šluknov
Šluknov
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
tak tam dnes dávají lišky dobrou noc a cihlou po hlavě Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezké!
Obrázek uživatelky
profil
Jako vždy krásné fotky a nádherně popsaný výlet. Ve Šluknově jsem nikdy nebyla a takže děkuji...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Píšeš moc pěkně, jako bych tam s tebou byla.DíkySmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Alčo, článek i fotky se mi moc líbily.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice