Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet na Macochu

4. 11. 2011 | Česká republika
Naše nejznámější propast Macocha přímo láká k výletu, a protože to máme z Brna kousek, řekli jsme si, že se na Macochu pojedeme podívat. Ten pohled z Horního můstku je totiž něco naprosto neskutečného a fascinujícího.

Když jsme dojeli na parkoviště na Skalní mlýn, rozhodovali jsme se, jak půjdeme dál, jestli jít pěšky, nebo se svézt vláčkem. Vyhrál to na celé čáře vláček, nejen proto, že syn se moc těšil, vláčky miluje, ale také proto, že jsme jeli s babičkou a s dědečkem a ti jsou přeci jen trochu starší a musí se šetřit. Koupili jsme si rovnou jízdenky i na lanovku, z čehož syn měl opět velikou radost. Jízdenky nás vyšly na 110,- pro jednoho dospělého a 90,- pro syna. Samozřejmě to byly i zpáteční, i když já jsem chtěla jít pěšky ( ta stezka se mně moc líbí, z Horního můstku dolů k Punkevní jeskyni) ale to budu muset počkat, až syn trochu povyroste a pak si to sejdeme.

Nasedli jsme tedy na vláček, který nás dovezl až k lanovce, tam jsme přesedli na lanovku, myslím, že jim to navazuje hned, čekali jsme asi 5 min, možná 10 min, ale víc to nebylo a vyvezli se na Macochu. Od lanovky je to už kousek, asi 10 minut cesty a hurá na Horní můstek, který byl vybudován v roce 1882. Ten pohled dolů, do více jak 138 m hluboké a 76 m široké propasti je opravdu úžasný, vždy mě ten pohled fascinoval a asi fascinovat bude. Také mě vždycky hned napadne, že tam skončilo mnoho životů, protože Macocha je tím pověstná, ale nikdy nepochopím, jak někdo může opravdu skočit, já se vždycky držím zábradlí jak přikovaná a syna jsem držela taky. Když jsme se dostatečně pokochali pohledem dolů do propasti, šli jsme si dát něco dobrého k obědu.

Nesměli jsme zapomenout na nějaký ten suvenýr, malý si vybral autíčko, jak jinak, a já si na památku koupila hrníček a minci Macocha.

Vydali jsme se zpátky na lanovku, a protože jsme měli chvilku čas, než přijede vláček, dívali jsme se, jak z Punkevní jeskyně vyjíždí lodičky ven. Tentokrát jsme do jeskyně nešli, ale v příštích  letech se na prohlídku jeskyně a na lodičky určitě chystáme.

Na Macoše jsem byla kdysi na školním výletě, a teď po 15 letech bych řekla, že se Macocha vůbec nezměnila, jediné, co se změnilo a bylo to znát hned na první pohled, bylo to, že tam dali vyšší a silnější zábradlí, asi kvůli těm sebevrahům. Mě ale bude Macocha vždy fascinovat a ráda se tam zase někdy podívám.

Iris - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Výlet na Macochu:

Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
Výlet na Macochu
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za komentářeSmajlík
je tam fak nádherně, ale na kole jsem tam nikdy nebyla
Obrázek uživatelky
profil
bydlím kousek od Macochy, jeskyně a Macochu jsem tedy navštívila již několikrát. Perfektní je taky projížďka na kole od Punkevních jeskyní do Sloupsko-Šošůvských, jezdíme zde několikrát ročně a hlavně v létě, když je vedro je zde velmi příjemně.
Obrázek uživatelky
profil
se tam někdy podívat,fakt pěkné.
Obrázek uživatelky
profil
za komentářeSmajlík

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles