Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe

26. 06. 2012 | Česká republika
Špindlerův Mlýn - jedno z našich nejznámějších, nejkrásnějších a nejnavštěvovanějších horských středisek v Krkonoších. Místo, které nabízí turistům vyžití v zimě (běžecké tratě, čtyři známé lyžařské rezorty: Medvědín, Horní Mísečky, Svatý Petr, Labská) stejně jako v létě (ideální podmínky a terén pro pěší turistiku i horská kola). Známý bílý obloukový most přes Labe z roku 1911. Srdce Krkonoš, které poslední roky jako by tlouklo hlavně pro své movitější návštěvníky… To všechno je Špindlerův Mlýn, který si nemůžete nezamilovat.

I my se sem moc rádi vracíme. Jak jsem před pár lety zjistila, v době mimo sezónu se tu dá najít ubytování za příznivé ceny, které s těmi prázdninovými naštěstí nemají mnoho společného. V místě i okolí zároveň ubude množství lidí a vy nebudete mít problém sehnat místo v kavárnách nebo restauracích. Je to přesně ta doba, kdy sem můžete přijet načerpat novou energii a užít si třeba prodloužený víkend.

Špindlerův MlýnVýletů do bližšího i vzdálenějšího okolí se dá ze Špindlerova Mlýna podniknout nepřeberné množství. Na své si přijdou opravdu všichni, od rodin s malými dětmi přes starší ročníky až po zapálené a zdatné turisty, cyklisty nebo lyžaře. Pro zábavu i sportovní vyžití lze zvolit kromě lyžařských areálů i adrenalinový park, dětské hřiště, bobovou dráhu a jiné. Po městě si můžete vybrat k procházkám celkem tři nenáročné okruhy s délkou od pouhého jednoho kilometru až po necelé tři kilometry. Stojí za to navštívit i přehradu Labská a ti zdatnější se vydají na hřebeny - na Sněžku nebo třeba k prameni Labe. Jak jsem psala, možností je opravdu hodně a když se „ponoříte“ do turistické mapy, jistě si vyberete.

Protože my navštěvujeme Špindlerův Mlýn jako pěší turisté na jaře nebo na podzim, máme už své oblíbené trasy - a jednu z nich vám ráda doporučím. Je to desetikilometrový okruh údolím Bílého Labe, jedna z mých nejoblíbenějších tras: vycházíme přímo z centra od bílého obloukového mostu. My raději volíme pro začátek - kdy je ještě v nohách spousta sil - trasu vedoucí z první poloviny téměř stále do kopce a až v závěru docházíme pozvolným klesáním zpět do Špindlerova Mlýna. Jinak je to samozřejmě na vás, můžete jít celou trasu i opačně, pokud vám to více vyhovuje.

Vycházíme tedy od mostu po žluté turistické značce. Míjíme známou Špindlerovskou hospodu a stoupáme úzkou asfaltkou mezi penziony a chalupami. Vlevo uvidíte kostel Sv. Petra - pokud se vám bude chtít, můžete k němu odbočit a nad ním si prohlédnout také školu z roku 1935 a pokochat se prvním výhledem. Pak původní trasou pokračujeme dále do kopce a cesta se brzy změní z asfaltové na lesní, která nás povede po hřebeni. Za jasného počasí jsou odtud nádherné výhledy do údolí i na okolní vrcholky hor. V závěru první poloviny trasy sestoupáme převážně kamenitou cestou k boudě (horské chatě) Bílé Labe.
Špindlerův MlýnTahle turisty hojně navštěvovaná chata leží v překrásném místě a když si sednete k občerstvení venku na terasu, jen tak se vám nebude chtít odejít (pokud ale tuhle trasu zvolíte o prázdninách, téměř jistě si nebudete mít kam sednout a klid uprostřed obrovského chumlu lidí taky nenajdete). Až se dostatečně pokocháte okolní přírodou, můžete se vydat pro změnu po modré značce na druhou polovinu trasy.

Až do Špindlerova Mlýna už vás téměř celou cestu povede asfaltová silnička, která prakticky kopíruje Bílé Labe. Cesta podle vody rychle utíká a než se nadějete, dojdete k Dívčím lávkám, kde se můžete u stánku opět občerstvit. Už jste kousek od cíle cesty, zbývá projít kolem lanovky na Medvědín a stále podél proudu Labe zpět k bílému mostu. Jestli jste se na cestu vydali i s dětmi, určitě jste se mezitím ještě zdrželi po cestě na dětském hřišti, které kromě houpaček, prolézaček a zábavy nabízí také poučení o přírodě. Další hřiště a lanový park na vás čeká přímo v centru města, nedaleko od mostu (také ho nemůžete minout).

Doufám, že pokud jste dočetli (došli) až sem, oblíbíte si tuhle trasu stejně jako my. A teď už jen můžete přemýšlet, kam vyrazit příště…

Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe:

Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
Ze Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
také to tam máme rádi Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jen ty Krkonoše jsou dost daleko,ale chtěla bych si tu trasu projít...Smajlík
byla jsem už ve Špindlu i na Sněžce,ale u Labe ne
Obrázek uživatelky
profil
..kdybych mohla. Ale dovolená se blíží!
Obrázek uživatelky
profil
Ja by som aj vyrazila, pretože v Krkonošiach som ešte nebola, ale keď od nás je to tááák ďaleko.
Tak aspoň prostredníctvom tvojho článku som sa trochu potúlala po krásnej prírode.
Obrázek uživatelky
profil
Mám ráda Krkonoše, jezdíme tam každý rok v létě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles