Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zřícenina hradu Trosky

24. 10. 2012 | Česká republika

Zřícenina původně gotického hradu z počátku 15. století je jednou z dominant turisty velmi oblíbeného Českého ráje. Trosky jsou postavené na strategicky velmi výhodném místě - na kopci. A ani husitům se v minulosti nepodařilo dobít tuto pevnost.

Pokud zříceninu navštívíte, (což mimochodem vřele doporučuji) seznámíte se jistě s místní historií a vyšlapete na věž pojmenovanou „Baba“ a dále také na vyhlídku pod věží „Panna“. Pokud bude dobře vidět, uvidíte blízké i vzdálené okolí.

Vstupné se tu pohybuje 60 Kč dospělý, 40 Kč senior, student a dítě. Rodiny, které čítají 2 dospělé a 2 až 3 děti, mohou využít rodinné vstupné, které vyjde na 160 Kč. Psi platí 20 Kč. Je dobré si předem zjistit otevírací dobu – neboť vždy v pondělí je tradičně zavřeno.

Zřícenina Hradu TroskyDoprava je na Trosky celkem komplikovaná. Pokud se vydáte vlakem, nejbližší stanice odtud je v obci Ktová (asi 2 km od zříceniny). Autobus staví v Tachově, potom pěšky. Autem je to asi nejlepší – vydejte se na E65 směrem na Mladou Boleslav a Liberec. Odbočte na 71. km ve směru na Trutnov a Rovensko pod Troskami. Dále cesta pokračuje po silnici E442 do obce Borky, kde se odbočuje doleva na obec Tachov (3 km). V Tachově je značena odbočka k hradu. Pod hradem je menší místní parkoviště. Parkoviště je neplacené. Potom se dejte asi 300 metrů nahoru na hrad.

U parkoviště se také nachází restaurace s místními specialitkami. Po cestě je také malý bufet s alkoholickými a nealkoholickými nápoji, sušenkami, pohledy, turistickými známkami, párky v rohlíku atd. V této lokalitě se také nachází mnoho hotelů a penzionů. A proto, kdo tu chce strávit více než 1 den, určitě si zamluvte pokoj dopředu.

Trosky jsou mimochodem vidět třeba z hradu Kost, od Semtínské lípy, z Hrubé Skály a při dobrém počasí i od Bezdězu a Hrubého Rohozce.

Přeji hezkou cestu!

Martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Zřícenina hradu Trosky:

Zřícenina hradu Trosky
Zřícenina hradu Trosky
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Český ráj to na pohled..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký článek a dobrý typ na jarní výlet.
Obrázek uživatelky
profil
Pozor ,pozor! Od Boleslavi,směr Turnov,né Trutnov!!!Smajlík Spousta lidiček si toto plete,a byla by škoda zabloudit,protože výlet na Trosky za to stojí,je tam nádherná přírodaSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Před lety jsme se tímto krajem toulali a kromě hradu Kost, Valdštejnu a Hrubé Skály jsme navštívili i Trosky a měli jsme veliké štěstí. Byl tam zrovna nějaký zájezd který si najal místního průvodce. My jsme se k nim s jejich souhlasem přidali a absolvovali prohlídku s nimi. Bylo to super, dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí.
Obrázek uživatelky
profil
Pekný článok.
O Troskách som doteraz ani nevedela, takže vďaka za nové informácie.
Tiež mám rada staré hrady, zrúcaniny, vyhliadkové veže, atď.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles