Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice

14. 09. 2010 | Cykloturistika

S přítelem rádi jezdíme na kole a tak jsme na víkend naplánovali výlet do jižních Čech. Po internetu jsme hledali místa, kam bychom se mohli podívat. Narazila jsem na přírodní park Česká Kanada. Česká Kanada leží mezi městy Nová Bystřice, Kunžak a Slavonice.

Je to oblast řídce osídlená a díky donedávna nepřístupnému hraničnímu pásmu, se zde zachovala neporušená krajina s jedinečným kouzlem. V přírodním parku je mnoho značených cyklotras i naučných stezek. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že značení cyklotras je naprosto úžasné. Ono vůbec jižní Čechy jsou  na kola ideální. I když oproti Třeboňsku je Česká Kanada přeci jen už s nějakým tím kopečkem. Jako výchozí bod jsme si zvolili město Nová Bystřice, kde jsme se i ubytovali.

Z Nové Bystřice jsme vyjeli po cyklotrase 1007. Tady se vám musím přiznat, že byť se mi to nestává často, vyjeli jsme opačným směrem než jsem měla původně v plánu. Asi to bylo ránem a mojí rozespalostí, protože jak už jsem psala, značení cyklotras je tady opravdu přehledné. Dali jsme si takové zahřívací kolečko kolem Nové Bystřice. Jeli jsme směr Blanko. Cesta vedla do kopce mezi golfovými hřišti. U rozcestí Blanko byl penzion, který nabízel domácí štrúdl a tak jsme zastavili a ochutnali. Byl výborný. Přes vesnici Smrčná jsme se vrátili zpět do Nové Bystřice a odtud už chytli ten správný směr. Přes Artoleč, Mýtinky a Navary jsme dojeli až do vesničky Veclav. Ve Veclavy na nás čekalo první občerstvení na cestě, což bylo zhruba po 11km.

Doporučuji si proto udělat zásoby s pitím už v Nové Bystřici. Za Veclaví je ohrada s bizony. Nádherné obrovské stádo bizonů se páslo hned u cesty. Chvíli jsme zastavili a pozorovali je. Já jakožto vášnivá fotografka, jsem si je zvěčnila a pokračovali jsme dál do Starého Města pod Landštejnem. Projeli jsme náměstím a po cyklotrase 32 jsme jeli do kopce na zříceninu hradu Landštejn. Je veřejně přístupný, vstup pro dospělého stojí 60,-Kč a pro děti 30,-Kč. Prohlídka probíhá samostatně, můžete si tedy hrad projít, tak jak se vám líbí.

A můžete být na hradě jak dlouho chcete, samozřejmě v rámci otvírací doby, která je červen-srpen denně mimo pondělí 9-17h, září 9-16h. Z románské věže je nádherný rozhled po okolní krajině plné lesů. Zahlédnete i velké jezero, které má čistou vodu určenou k pití. V hradním příkopu probíhali ukázky létání a cvičení dravců. Poté jsme opět vyjeli. Cesta vedla kousek z kopce a pak už opět velké stoupání. Dojeli jsme až k vesničce Klášter, kde se nachází mohutný kostel Nejsvětější trojice. Je přístupný. Odtud jsme jeli přes Albeř zpět do Nové Bystřice. Byl to příjemný celodenní výlet po České Kanadě.

Popis trasy, tak jak jsme jí jeli.

Start Nová Bystřice (cyklotrasa 1007) (ranní rozcvička směr Blanko kolem golfového hřiště a zpět Nová Bystřice cca 8km) – Artoleč (2km) – Navary (10km)– Veclov (11km)- Staré Město pod Landštejnem ( 15km) – Landštejn (změna cyklotrasa 32 - 18km) – Jelení vrch(21,5km) – Klášter (24,5km) – Albeř (27km) – Cíl Nová Bystřice (29km) (+ ranní rozcvička, celkem tedy cca 37km)

 

Aine - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice:

Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice
Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice
Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice
Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice
Cyklovýlet v okolí Nové Bystřice
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
hezké čtení
Obrázek uživatelky
profil
parádní výlet,super...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Úzkokolejkou jsme jeli, ale jiný den. Z Blažejova do Jindřichova Hradce Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles