Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Albánie – na co nás láká tato krásná země?

17. 07. 2018 | Evropa
-Komerční sdělení-

Středomořský stát v jihovýchodní Evropě zůstává při výběru dovolenkové destinace často ve stínu populárního Řecka. Je to velká škoda! Turistům přináší sympatické ceny, zajímavou historii a rozmanitou přírodu, která dokáže nabídnout vedle zelených hor také dlouhé pláže s jemným pískem.


Každoroční dilema při hledání letní dovolené


Výběr ideálního letoviska pro zasloužený odpočinek bývá složitý. Dvojnásob to platí, pokud se nechcete každý rok vracet na stejné místo. Dalším problémem jsou rostoucí ceny ubytování a služeb v oblíbených destinacích. A například takové Chorvatsko praská ve švech. Toužíte vyrazit někam jinam? Někam, kde jste ještě nebyli? Zkuste letos objevit dlouho zapomenutý kout Evropy, který si díky krásné přírodě a bohaté historii zaslouží veškerou pozornost. Každý s chutí prozkoumat něco nového by měl začít plánovat dovolenou v Albánii. Tato země je mírně větší než třetina České republiky a její popularita neustále roste.

AlbánieChudá země, bohaté zážitky


Třebaže se Albánská republika řadí k nejchudším státům v Evropě a dlouhodobě bojuje s vysokou nezaměstnaností, dokáže vám nabídnout dostatek komfortu a bezpečí. Dobře rozvinutý turistický průmysl je zatím stále jedinečnou kombinací kvalitních služeb a nízkých cen. To platí především pro hotely nacházející se přímo u moře s vlastní hotelovou pláží. Při výběru se vám budou hodit recenze hotelů. Mnoho atraktivních komplexů se nachází do 30 až 40 km od mezinárodního letiště Matky Terezy v hlavním městě Tirana. Doba letu z Prahy bez mezipřistání je 1 hodina a 50 minut.

Kdy do Albánie vyrazit?


Milujete koupání? Albánie vás nezklame. Čekají na vás čisté pláže a teplá voda. Konkrétně západní část země leží na pobřeží Jaderského moře, jihozápadní část pobřeží omývá Jónské moře. Podnebí je středomořské a suché. Nejvyšší teploty vzduchu a vody očekávejte v období od června do září.

Jakmile vás povalování na pláži omrzí, máte možnost začít prozkoumávat vnitrozemí s místy nedotčenou přírodou a množstvím divokých řek. Průvodce vám představí nejzajímavější místa, která jsou důkazem toho, jak dokáže být Albánie pestrá.

Antický výlet za památkami


Již zmíněná historie země vás okouzlí. Velmi často budete narážet na byzantské kostely, středověké zříceniny a v neposlední řadě na bunkry z dob komunistického režimu. Není žádným tajemstvím, že právě Albánie byla mezi lety 1945 a 1990 kvůli přísnému komunistickému režimu prakticky v izolaci. Stavby z těchto dob jsou skvělým kontrastem antických kořenů. Vždyť ve městě Dodona se nacházela o přibližně 2500 let starší věštírna než ta v řeckých Delfách.

Letošní dovolená v Albánii?


Nádherná příroda, skvělé ceny, kvalitní služby a mix orientální kultury s Evropou patří pouze k základnímu výčtu důvodů, proč Albánii při výběru dovolené nepřehlížet. Tato země vás dokáže velmi mile překvapit bez ohledu na to, zdali preferujete pláže, nebo raději podnikáte výšlapy do hor.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v Albánii jsme byli 2x.. je to zajímavá země.. moře s písčitými plážemi..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice