Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bulharsko - ta naše povaha česká

12. 12. 2009 | Evropa

Už dávno tomu co jsme spolu jako manželé odjeli na svatební cestu - po sedmi letech od svatby a od dvou dětí - na osmnáctidenní zájezd do Bulharska na Zlaté písky. Cestovali jsme vlakem.

Využili jsme cesty v lehátkových vozech, což byla na tehdejší poměry pohoda. Nebudu líčit podrobnosti o dovolené. Jednou větou se dá říct, že  to byla jedna z nejhezčích dovolených za téměř 45 let našeho manželství.

Chtěla bych popsat jednu epizodu  která je o tom, jak naše zvláštní povaha česká, v souvislosti s mincí a vrtáním kolena, byla obecně známá i mezi místním personálem. Stalo se to jednoho dopoledne, když jsme se vraceli autobusem z neorganizovaného výletu do Varny. Autobus skončil svou cestu na začátku Zlatých písků a v pravé poledne se nám nechtělo šlapat pěšky pláží asi 3 km k hotelu „Morsko oko.“ Přemýšleli jsme o tom, jak se úmorné pěší cestě vyhnout, když vtom, kde se vzal tu se vzal, stál před námi taxík v podobě drožky tažené dvěma osly s drožkářem v místním kroji. Domluvili jsme si drožkářem cenu -  1 Leva, což bylo tenkrát asi 12 Kč, a odjeli jsme. Drožkář se na mne podíval a vyptával se nás, odkud jsme. Ptal se mě, zda-li jsem Germain, Ital, Francuz, Engliš a já jsem mu  stále odpovídala, že nepatřím k oněm šťastnějším vyvoleným. Když nakonec zjistil, že jsme Češi, zakroutil hlavou, zabafal nevěřícně z fajfky a zaraženě jel dál. Po chvíli jsme se potkali podobnou drožkou jedoucí v protisměru. Tu náš drožkář ožil a pyšně zavolal na kolegu: „Čecha vezu!“ a tvářil se, jako kdyby vezl britský královský pár. Když jsme po večeři dávali tuto historku svým známým k dobru, podívali se na nás jak na největší pitomce s tím, že oni by takové peníze za takovou službu v životě nevyhazovali a raději by se plazili v tom vedru zadarmo pěšky.

Libuše


Autor: habsburg

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jsme byli loni v Bulharsku... tam líbilo, příští rok letíme znovuSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bulharsko jsme si vybrali loni kvůli malé dcerce, které byl v té době jeden rok, a byli jsme moc spokojeni. Jak teploučké čisté moře, tak hezký hotel a pestrá strava, no prostě báječná dovolená.
Obrázek uživatelky
profil
příběh. Jezdím do Bulharska moc ráda, je to tam super. Projela jsem toho opravdu hodně, ale každý rok alespoň na chvilku do Bulharska. Doporučuji.
Obrázek uživatelky
profil
úsměvný příběh za 10 i více bodíků!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles