Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali

13. 02. 2012 | Evropa
Po příletu na ostrov a prohlídce Chanie a okolí Almiridy jsme se vydali na cestu autobusem do města Rethymno. Silnice nejsou přeplněné a cesta v klimatizovaném autobuse nám příjemně ubíhala. Potkali jsme několik velbloudů a z okénka autobusu jsem se jim mohla dívat přímo do očí.

Ve městě Rethymno to žilo, na počátku července se ve městě každoročně koná festival vína a každý čtvrtek je trh, kde nakoupíte cokoliv - ovoce, zeleninu, ručně vyráběné výrobky, suvenýry, boty, oblečení a nechybějí ani zvířata, kozy i slepice. V úzkých uličkách je spousta hospůdek s typickou řeckou i venkovskou kuchyní a v obchůdcích se vyplatí koupit kožené věci, Dovolená na Krétě - Rethymno, Baliolivová mýdla, med a koření, které je velmi aromatické a při vaření stačí přidat jen špetku.

Město Rethymno, které má ve znaku dva hrající si delfíny, je bohaté na hezké památky. Na procházce jsme objevili kašnu Arimondi z r. 1629, kde vodu do kašny chrlí lví hlavy. Odpočinout si můžete v městském parku a pro děti jsou zde hřiště, minizoo se pštrosy, pávy a pověstnými kozami Kri kri.

Další cestu jsme zvolili lodí do oblasti Bali, která je asi v polovině k Heraklionu. Je-li vám bližší jízda po silnici a dívat se po okolí, autobus jezdí každou hodinu. Cesta lodí byla osvěžující a moře tak čisté, že lákalo ke šnorchlování a potápění. Bali je poklidné místo rozprostírající se kolem pěti malých zátok nabízejících pěkné písečné i oblázkové pláže s nejznámější pláží Evita. Nad městem, které vyrostlo z rybářské vesnice, je rozsáhlé pohoří, odkud je nádherný výhled do kraje.

Tady jsme zažili krétský večer s typickým tancem, který známe z filmu Řek Zorba. Čechům tady nemůže chybět vůbec nic, protože tady mají dokonce i české pivo. Bali je ideální k prožití relaxační dovolené v přírodě, během procházek po okolí můžete navštívit 4 km vzdálený klášter Agios Ioannis. Pronajmete-li si auto, můžete se vydat i na méně navštěvovaná místa, zajímavá je např. 140 m dlouhá jeskyně Melidoni s 6 komorami.

My jsme se jeli podívat do horské vesničky Margarites, známé tradiční výrobou keramiky. V místní taverně jsme ochutnali grilované jehněčí maso a broskvový salát s tučným jogurtem a koprem, něco na způsob tzatziki, ale místo okurky broskev. Chutnalo to zvláštně, ale můžu říct, že v tom vedru je to velmi osvěžující.

Další putování volíme po souši, takže z Bali pojedeme autobusem do Heraklionu a potom místním turistickým vláčkem až k hotelu.



setury - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali:

Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali
Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali
Dovolená na Krétě - Rethymno, Bali
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
V Bali jsme prožili pohodovou dovolenou, 12 dní, a vůbec jsme se nenudili. Střídali jsme místní pláže, včetně Evity, zažili jako Vy řecký večer s hudbou a tancem. Navštívili jsme nedalekou Chanii - úžasné město s osmanskou a benátskou historií. Vyrazili jsme taky na tři celodenní výlety na jih ostrova, k širokým písčitým plážím. Projeli jsme při tom pohoří Ída, zastavili se ve dvou horských vesnicích, navštívili klášter, pluli lodí podél jižního pobřeží, ochutnali čerstvé ryby atd. Bali a celá Kréta jsou prostě super!
Obrázek uživatelky
profil
také bych se tam ráda podívala.
Obrázek uživatelky
profil
Loni jsme byli kousek od Rethymna, ale tam jsme se bohužel nedostali
Obrázek uživatelky
profil
i fotečky...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji Vám za milé komentářeSmajlík přeji všem pěkný večerSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles