Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdo nebo co to je Ginevra?

10. 07. 2008 | Evropa
Zní to jako nějaké krásné dívčí jméno. Ale to není to pravda. V italštině totiž „Ginevra“ znamená Ženeva a to je, jak všichni vědí, město ve Švýcarsku. Není to hlavní město, je pouze druhé největší ve Švýcarsku a pyšní se 185 tisíci obyvateli.

Při mém putování po krásách Alp jsem zavítala do města Ženeva. Byla jsem sama zvědavá, co mně toto město nabídne. Nedokázala jsem si představit co bych zde mohla navštívit, kterou památku bych obkoukla.

ŽenevaŽeneva leží až na samotném výběžku Švýcarska, na řece Rhôně, která vytéká z Ženevského jezera. Řada světoznámých organizací zde má své sídlo. Z těch nejznámějších to jsou OSN a Červený kříž. A je zde velmi významné bankovnictví.

Asi největším lákadlem pro turisty je velmi známé Ženevské jezero, které je největším jezerem jak ve Švýcarsku, tak i ve Francii. Okružní plavba jezerem je velmi populární a člověk si při ní velmi dobře odpočine a zároveň pozná Ženevu od jezera. Z jezera je krásný výhled na nejvyšší horu Evropy Mont Blanc. Kolem celého jezera je bezpočet promenád, na kterých, jak místní tak i turisté, tráví volné chvilky a kochají se krásami města.

ŽenevaU jezera je další z turistických atrakcí. Vodotrysk Jet d´Eau stříká do výšky asi 140 m a je vidět už z dálky. A děti ho přímo milují.

Překrásné květinové hodiny, které jdou opravdu na čas leží uprostřed města a každý návštěvník si rád zkontroluje čas. Myslím že potěší hlavně ženy a milovníky květin, je to opravdu pastva pro oči.

V teplých měsících je toto město rájem i pro sportovce. Jezero láká k provozování vodních sportů jako je plavání, jachting a surfování.


květinové hodiny

Nejdříve jsem měla obavy co si počnu v tomto ne moc často navštěvovaném městě, ale nakonec to byl překrásný výlet a určitě toto město stojí za shlédnutí. Netuším, proč se sem tak málo jezdí, turisté přichází o mnoho zážitků.



Evik – čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
úžasné akrásné,ale hlavně čisté město.ostatně jako vše ve švýcarsku!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles