Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš pobyt v největších lázních na světě

9. 12. 2009 | Evropa

Od syna a snachy jsme dostali originální dárek – třídenní poukaz do největších pivních lázní na světě v Chodové Plané. Přijali jsme to s rozpaky, neboť jsme si nedovedli představit, co nás tam čeká, ale jeli jsme.

Přijeli jsme před nově zrekonstruovaný hotel U Sládka, který se nachází v areálu rodinného pivovaru CHODOVAR. V recepci nás velice mile přivítali a vydali nám kartu, kterou jsme si otevírali jak vstup na parkoviště, tak vstup do pokoje. Pokoj byl dvoulůžkový se sprchovým koutem, WC a umyvadlem. Vybavení vkusné: dvě válendy, noční stolky, dvě křesílka, stolek, vestavná skříň, minibar, TV přijímač+SAT, připojení na internet. V baru jsme objevili lahve s pivem a minerálkou Ilsano. Výhled z okna na areál rodinného pivovaru se nám líbil. Upravené trávníky, květiny, lavičky, vodotrysk, příjemné posezení. Naší první procedurou byl zábal v teplém mlátě na lůžku. Toto mi moc nevyhovovalo. Jelikož mám nižší tlak, byla mi v zábalu zima. Manžel se potil, což bylo správné.

Večeři jsme měli zaplacenou v restauraci Ve skále. Bylo to něco neskutečného. Restaurace se opravdu nachází v části 800let starých pivovarských sklepů. V jedné z chodeb je možno nahlédnout do ležáckého sklepa, který se používá dodnes. Výzdoba interiéru restaurace, celkové prostředí, klima, hudba a v neposlední řadě výborná večeře s milou obsluhou v nás zanechala milý dojem.

Druhý den po snídani, která byla v hotelu formou bufetu, jsme byli pozváni na prohlídku rodinného pivovaru. Viděli jsme celý proces výroby piva. Ve všech prostorách bylo čisto a  pořádek. Pivo se zde vaří podle chráněné originální receptury, kterou zná pouze hlavní sládek rodinného pivovaru CHODOVAR. Vaří se zde sedm druhů piva a velká část jde na vývoz. Upoutaly nás obrovské mosazné tanky, kde pivo zraje (nevím, zda je tento výraz správný). Na prostranství, mezi budovami je malé jezírko, u jezírka stojan a z tohoto stojanu nám bylo natočeno výborné, chlazené pivo. Odpoledne jsme se konečně dostali do sklepních prostor hotelu. Zde jsou instalovány veliké rehabilitační vany z titanchromové slitiny. Do vany je napouštěna voda a  minerální voda ILSANO, která vyvěrá u Chodové Plané a potrubím je přiváděna do lázní. Hlavní přísadou koupele je tmavé koupelové pivo se živými kulturami pivovarských kvasnic a směsí sušených bylin. Koupel má teplotu 34 °C. Vany jsou od sebe odděleny závěsem. Rehabilitační sestra se o nás vzorně starala. Při koupeli nám nabídla sklenici pravého, nepasterovaného Skalního ležáku. Koupání trvalo 20 minut, voda mě nadnášela jako v moři a cítila jsem se jako v ráji. Po koupeli jsme se přemístili, zabaleni v prostěradle, do odpočívárny na lehátko, kde jsme při tlumeném osvětlení a příjemné hudbě odpočívali 25 minut, přikryti prostěradlem a dekou z ovčího rouna. Také zde jsme obdrželi sklenici piva. Po odpočinku následovala masáž prohřátých svalů a celého těla. Po absolvování všech těchto procedur jsme se cítili jako znovuzrození.

Poslední večer jsme šli na jídlo do restaurace Stará sladovna. I zde bylo všechno na úrovni.

Třetí a poslední den jsme si prohlédli městečko Chodová Planá, zámeckou zahradu se starým zámkem a židovským hřbitovem, ale i novou výstavbu rodinných domků.

Celý pobyt v pivních lázních byl velice příjemný. Vrátili jsme se odpočatí a spokojení.

 

Macizaj - čtenářka

ChytráŽena.cz






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dnes sú už konečne služby na výbornej úrovniSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím, hezky napsané, hned bych jela, zajímala by mě i cena
Obrázek uživatelky
profil
moc a moc krásné vyprávění a výborný tip!!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsem ráda, že se ti trochu hodil můj článek, proto jsem to psala. My jsme dostali s mužem k Vánocům od dětí 4denní poukaz do lázní Třeboň a byla bych také ráda, kdyby mi o tom někdo něco napsalSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles