Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš výlet do Londýna

30. 11. 2013 | Evropa
Již více než deset let chodím zpívat do komorního pěveckého sboru, jsme parta lidí různého věku, vzdělání i zaměření, ale spojuje nás láska k hudbě. Scházíme se pravidelně jednou týdně na zkouškách a asi tak třikrát do roka se účastníme nějakých akcí - vánoční koncert, hudební festival atd. Před prázdninami loňského roku jsme díky našemu mladému dirigentovi byli pozváni do Londýna na společný koncert s jedním místním pěveckým sborem.

Po pečlivých přípravách i někdy poměrně humorných situacích od shánění chybějících dat kvůli letenkám, přes neplatný pas jedné z našich (čerstvě provdaných členek, naštěstí s sebou měla planou občanku) až po skoro do půlky těla svlečeného basisty při celní kontrole (vzal si s sebou konzervičku, aby nebyl hlady), jsme v pořádku doletěli na letiště Stanford. Tam už nás očekávala vedoucí sboru a doprovodila nás do svého útulného domečku, kde jsme byli bohatě občerstveni a následně rozděleni do přátelských rodin k ubytování.

výlet do LondýnaDalší den jsme si prošli největší pamětihodnosti od Big Benu až po Buckhinghamský palác a večer jsme se sešli na společné zkoušce a následném koncertu v malém presbyteriánském kostelíčku. Každý sbor měl připravený svůj repertoár a pak jsme zpívali dvě společné písně. My jsme dodali jednu skladbu v latině, aby to měli lehčí, oni naopak nám poskytli nádhernou skladbu v angličtině. Bylo úsměvné vidět jejich pana dirigenta, jak mu naše rádoby angličtina lehce trhá uši, ale ani nás moc nekáral. Co bylo velmi překvapivé a co jsem u nás prakticky nikde nezažila bylo, že koncert měl dvě části a v přestávce bylo návštěvníkům nabídnuto občerstvení včetně vína a byli jsme upozorněni, že se máme vmísit do davu a konverzovat.
Myslím, že naše společné vystoupení mělo velký úspěch. Po koncertě následovala společná večeře, kde jsme nejen ochutnali typicky anglická jídla, ale ještě si společně zanotovali. Následující den jsme strávili po nákupech a projížďkou lodí po Temži, každý ve své „rodině“ povečeřel, vyspal se a už jsme se chystali na cestu domů. Cesta zpátky proběhla bez komplikací a brzy jsme byli v matičce Praze.

Moc se nám v Londýně líbilo a potěšilo nás, že naši noví přátelé z Londýna přijali naše oplátkové pozvání a měli jsme společný vánoční koncert zase u nás v Čechách v našem malém městečku, kde jsme jim mohli oplatit jejich pohostinnost. Rýsuje se možnost, že bychom příští rok mohli opět zavítat do Londýna, bylo by to pěkné se tam opět podívat. Na závěr dodávám, že já anglicky neumím vůbec, ale moji kamarádi mě nenechali na holičkách a překládali a překládali. Díky jim.
Botka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náš výlet do Londýna:

Náš výlet do Londýna
Náš výlet do Londýna
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.SmajlíkSmajlík
Musely to být nádherné zážitky,které si člověk pamatuje na celý život.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
neni na zahození preklepnout anglinu,ta se stále hodí,jinak hezky napsáno a za 10b
Obrázek uživatelky
profil
Jé, chtěla jsem dát 10 hvězdiček. Velmi mě to upoutalo.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji vám všemSmajlíkza slova chvály. Opravdu jsme si to moc užili a pokud se zadaří jet znovu, ráda se s vámi o zážitky podělímSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
PEKNE ZAŽITNY A HEZKY NAPSANESmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles