Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejzajímavější akce Francie - Paříž, Lyon, Štrasburk

19. 02. 2015 | Evropa
Máme pro vás přehled těch nejlepších akcí, které se konají ve Francii! Vydat se můžete na zajímavé koncerty, závody, festivaly, výstavy i jedinečné veletrhy.

Paříž:

Závod krav i sportovců, oslnivý ohňostroj i David Bowie
Čínský nový rok (19. 2. 2015)
Příchod nového roku 2015 jsme už oslavili, ale teď je na čase přivítat i čínský nový rok, který se bude ve francouzském městě lásky ve velkém slavit již 19. února. Bujaré oslavy, střílející petardy a průvody s čínskými draky nenechají nikoho spát. Přijďte zapít nový rok, který je ve znamení kozy. Co to pro nás znamená? Jenom samá pozitiva. Lidé budou spokojení, plní harmonie a klidu. Pokud se vám letos narodí dítě, pak můžete čekat, že se z něj v budoucnu stane umělec, a pokud ne, tak mu alespoň budou všichni závidět jeho střízlivý pohled na svět.

PařížMezinárodní zemědělská show (21. 2. – 1. 3. 2015)
„Pokud vy nepřijdete za přírodou, pak sama příroda musí přijít za vámi.” To je slogan mezinárodní zemědělské show. Nezdá se vám tato akce dost lákavá? Pak se mýlíte! Paříž se na týden promění ve farmu, kde se bude předvádět na 4000 zvířat.

Vertikální závod na vrchol Eiffelovy věže (20. 3. 2015)
Rádi závodíte a zdolávání schodů není pro vás žádný problém? Pak se zúčastněte závodu, který Paříž ještě nikdy předtím nezažila. Vyběhněte jako první na vrchol Eiffelovy věže. Stačí zdolat jen 1665 schodů, předběhnout 40 atletů a 20 losem vybraných soutěžících.

David BowieIs (3. 3. – 31. 5. 2015)
Nahlédněte do života britského zpěváka, hudebníka a herce, Davida Bowieho. Po celé jaro bude ve francouzské metropoli probíhat výstava, na níž budou k vidění kostýmy, fotografie, videa, dokumenty i ručně psané poznámky tohoto legendárního umělce.

Lyon

Star Wars (do 19. 4. 2015)
Myslíte si, že znáte všechny postavy ze Star Wars? Pak se podívejte do filmového zákulisí této sci-fi ságy. Seznamte se s R2D2, Chewbaccou, nahlédněte do útrob hvězdné lodi MilleniumFalcon a na dalších 200 kostýmů, kreseb a modelů. Na závěr si můžete vytvořit své vlastní galaktické alter ego a na jeden den se stát kýmkoliv chcete. Na výstavě StarsWars v Lyonu je vše povoleno.

ŠtrasburkŠtrasburk

Bosc
Od humoru k černému inkoustu (do 1. 3. 2015): Vzdát hold jednomu z nejlepších satirických kreslířů 20. století můžete až do prvního březnového dne. Bosco je znám tím, že se nebál navážet do společnosti, politiků i odlišností mezi pohlavím. Objevte skrze kresby problémy, které Francii za dob Bosca sužovaly. K vidění je na 200 děl tohoto karikaturisty.

Daniel Buren
Jako hračka, práce na místě (do 8. 3. 2015): S prací jednoho z nejvýznamnějších umělců současné scény se seznámíte v Muzeu moderního a současného umění ve Štrasburku. Burenovo dílo je rozeznatelné na první pohled, jelikož ke své práci často používá pravidelné, kontrastní pruhy. Jeho díla vytvořená od roku 1971 můžete vidět až do druhé březnové neděle.

Zdroj, foto: Eurolines
Foto: Paris ©Atout France/FranckCharel
Strasbourg ©Atout France/Michel Angot
Lyon ©Atout France/FranckCharel


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nejzajímavější akce Francie - Paříž, Lyon, Štrasburk:

Nejzajímavější akce Francie - Paříž, Lyon, Štrasburk
Nejzajímavější akce Francie - Paříž, Lyon, Štrasburk
Nejzajímavější akce Francie - Paříž, Lyon, Štrasburk
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !