Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nizozemí – země mnoha kontrastů

2. 09. 2009 | Evropa

O Holandsku toho víme (nebo si alespoň myslíme, že víme) již poměrně dost, „legální marihuana“ , prostitutky na každém rohu, plno mladých vysmátých teenagerů a mnoho dalších legálních lákadel pro mladé lidi. Připadá Vám Holandsko jako liberální země, která ustupuje mladé generaci? Omyl i já tam byla -  jedla, víno pila, nevěsta jak z růže květ a ženich, radost pohledět…ale ne, to jsme trošku jinde. Holandsko nemá nic společného s našimi předsudky.

Když jsme odjížděli, také jsem nevěděla, co od této země mohu čekat, představovala jsem si to asi jako velký flám uprostřed města, samozřejmě lidé – pusa od ucha k uchu, policisté – jakbysmet a problémy, jako by tam ani neznali. Jak jsem se mýlila. V Holandsku (nemají rádi, když říkáme Holandsko -  správně bychom se o amsterodam-vetrny-mlyntéto zemi měli vyjadřovat jako o Nizozemí) platí přísný zákaz pití alkoholu na veřejných místech, hrozí a to neskutečné pokuty. S marihuanou to také není tak „růžové“ jak by si někdo mohl myslet. Zákaz prodeje marihuany, semínek, čajů, koláčků atd… osobám mladším 18 let je samozřejmostí. Je sice pravda, že občas narazíte na teenagera, který má ubalenou cigaretu marihuany a kouř Vám vesele vyfukuje do obličeje, ale není to pravidlem. Tito lidé většinou sedí v tzv. cofee-shopech a tam se oddávají „ zeleným dýchánkům“ .

Amsterodam hlavní město Holandska připomíná jednu velkou prodejnu cyklistických kol. Není místo, kde by nebylo zaparkováno kolo, není metr, kde by bylo prázdno. Auta tam neuvidíte ani z poloviny tak často, jako cyklistu, který se nekouká vpravo, vlevo a klidně je ochoten vás zajet (jen si u toho nesmí píchnout duši, jak holandska-syrova-farmajinak by se potom dostal domů? ) Jak jsme se později dozvěděli, kriminalita zde také není veliká – když někdo nenajde svoje kolo jednoduše si „půjčí“ kolo někoho jiného. Ale jedna věc, na kterou byste si jako chodci měli dávat pozor, kolo má všude absolutní přednost!!! (je vážně nezajímá, jestli Vás zajednou, nekecám)

Další věc, která nás jako Čechy ve světě zarazila, byly již zmiňované lehké dívky. Ty najdete v jedné ulici – přezdívá se jí Ulice Červených Luceren, kterou nelze přehlédnout. Všude jsou prosklené výlohy, přes které na Vás vykukují dívky, mladší starší, na věku tam příliš nezáleží. Čekají na své zákazníky. Jaká byla asi naše reakce, když jsme je poprvé viděli? No samozřejmě, začali jsme se všichni kolektivně uchechtávat. atomiumPrůvodci nás ovšem okamžitě zarazili. Tyto dívky odvádějí daně, je to jejich legální práce a způsob obživy. Kdyby se našli nějací zástupci mužského pohlaví, kteří by si chtěli pořídit zajímavé fotečky, bude jim buď zabaven foťák nebo veškerá hotovost. Fotografování je v této ulici přísně zakázáno!

I přes to všechno má Holandsko své nezaměnitelné kouzlo, šokuje Vás i překvapí, dokáže Vám ale poodhalit tak trošku jiný pohled na svět. Ovšem varování – návštěva Nizozemí je na Vaše osobní riziko. Nekontrolovatelný výbuch vzteku  hrozí při první srážce kolem:)

Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nizozemí – země mnoha kontrastů:

Nizozemí – země mnoha kontrastů
Nizozemí – země mnoha kontrastů
Nizozemí – země mnoha kontrastů
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Atomium je ale v BRUSELU a ten je v BELGIISmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásna krajina
Obrázek uživatelky
profil
letos na podzim jsem stala primo u Atomia-skutecna prilezitost-navstivit Brussel, stalo to za to
Obrázek uživatelky
profil
V Holandsku jsem byla a je tam opravdu krásně.Spousta památek, je se tam na co dívat.
Obrázek uživatelky
profil
Může to být moc hezké.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles