Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Regensburg

22. 03. 2016 | Evropa

Milujeme cestování a tak jsme se vydali prozkoumat  staré historické město v Německu - Regensburg – Řezno...

Řezno bylo jedním z nejstarších německých městských sídlišť  v Německu a ve 12. – 13.  století největším a nejbohatším městem v jižním Německu. Řezno je čtvrtým největším městem Bavorska. V současné době žije na jeho území 140 tisíc obyvatel. Rozloha  města činí 80 km2. Leží v nadmořské výšce 343 m.

Po příjezdu do  Řezna jsme se nejprve porozhlédli, kterým směrem se vydáme. Tyčící věže kostela nám udaly směr. Namířili jsme si to tedy přes nejstarší kamenný most přes Dunaj – Steinerne Brucke z let  1135 - 1146. Na jeho konci stojí stará solná sýpka /Salzstadel/ vybudovaná  v letech 1616 – 1620. Zde v minulosti probíhal čilý obchod se solí. Nyní je budova po kompletní  rekonstrukci.

Nedaleko odtud projdete kolem  Goliášova domu  /z let 1260/, který díky malbě znázorňující boj Davida s Goliášem, patří mezi symboly města. V prvním patře tohoto domu se nachází restaurace „David“ s výhledem na staré město. 

RegensburgZa podívání určitě stojí i prohlídka staré radnice – Altes Rathaus. Už z dálky je vidět její věž.  Původně pochází ze 13. století. Po mnohých přestavbách má dnes podobu třídílného komplexu budov, který se skládá z radniční věže a  přilehlého paláce, gotického říšského sálu a barokní radnice. V tomto komplexu se nachází turistické informační centrum. Je zde možné navštívit i říšský sál, mučírnu a sklepení radnice v rámci každodenních prohlídek.

Katedrála Sv. Petra – Dom Sv. Peter – je dominantou města; představuje jedno z hlavních děl bavorské gotiky.

Původně klášter sv. Jimrama byl v 19. století přestavěn knížaty Thurn – Taxis na zámecké sídlo. Dodnes ho obývají, ale prohlídka je možná.

Za podívání stojí ale i modernější stavby. Navštívili jsme i nákupní centrum Arkády, kde se najde spousta  obchůdků a kaváren, ale i odpočinek jen tak na lavičce v pasáži nákupního centra, třeba se zmrzlinou.

Myslím, že město je malé, ale krásné, na jednodenní výlet akorát. Už teď přemýšlíme, kam zase vyrazit.


Oliik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Regensburg:

Regensburg
Regensburg
Regensburg
Regensburg
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek a tip na výlet...SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také jsme před lety v Regensburgu byli.. udělali jsme si zajížďku cestou z Norimberka.. je to pěkné městoSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice