Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Romantická místa Jižní Itálie

2. 08. 2010 | Evropa
Cílem naší letošní dovolené byla Jižní Itálie, která nás přitahuje jako magnet. I když jí navštívíte několikrát, stále máte důvod se sem vracet a objevovat něco nového nepoznaného. Krásná příroda, koupání v oblázkových zátokách s bílým pískem, výborná kuchyně a také cenné historické památky. PUGLIE, jinak zvaná AQULIA, nebo „podpatek“ Itálie, leží v samém srdci středomoří.

Do přímořského městečka VILLANOVA DI OSTUNI jsme dorazili po 24 hodinách. Ubytování, jsme měli v krásné vilce postavené ve středomořském stylu. K dispozici nám byl také bazén s večerním programem. Kolem vilky byla krásná zahrada s velkou palmou.Okolí bylo plné krásně kvetoucích oleandrů, lilií, ibišků, bugénvileí, kalů, agáve a mnoho jiných rostlin zářících krásnými barvami a vůněmi. Připadáte si jako v botanické zahradě, plné subtropických rostlin, pinií a krásných palem. Zahrady jsou tady plné vinic, olivovníků, a fíkovníků. Vilová oblast leží přímo u moře, kde se nacházejí podél pobřeží nízké ploché skalnaté útesy místy přerušovanými malý písečnými oblázkovými plážemi s jemným bílým pískem a krásně čistým mořem .

Čisté moře láká nejen ke koupání, ale také k potápění. Zajímavá je také vyjížďka na nafukovacím člunu podél pobřeží, kdy můžete pozorovat život nejen na pevnině, ale také v moři. Přímořské letovisko patří sice k menším, ale nabízí mnoho zajímavého. Můžete si ho projít pěšky nebo projet na kole. Průzračně čisté moře, nad nimi sytá zeleň prudce se svažující k pobřeží starobylého městečka, které je plné historických uliček a domů. Na konci městečka je krásný přístav, s jachtami a motorovými čluny. U pobřeží stojí bárky rybářů. Město provoní vůně grilovaných ryb, kuřat a také pizz různých druhů, chutí. V městečku je několik restaurací a kavárniček prodávající zmrzlinu. Letovisko je velice klidné, vhodné pro ty lidičky, kteří netouží po přeplněných plážích plných hluku a noční zábavy.

Tipy na výlet
Ostuni
Město je vzdálené od přímořského letoviska asi 7 km. Rozkládá se na třech kopcích s nádherným pohledem na moře a okolní krajinu.Patří k nejkrásnějším v celé jižní Itálii. Je známe jako „BÍLÉ MĚSTO“, jehož vápnem omítnuté domy svítí pohádkovou bělostí, patří k nejmalebnějším v regionu.Velice pěkná je procházka pěší zónou historického centra, stále obydleného propleteného úzkými uličkami a návštěvu pozdně gotické katedrály z 15. století. Město je romantické hlavně večer, kdy je kouzelně osvětleno. Je tady spousta kavárniček, restaurací, zmrzlináren a obchůdků lákajícími zajímavými suvenýry z podmořského světa. Městečko se může pochlubit také krásným parkem s vysokými palmami a vzácnými dřevinami

Alberobello

Tato část je proslavená unikátním výskytem „trulli“ – nejkrásnějších dominantních zděných domků kruhového tvaru s kuželovitou střechou,které se stavějí í z místního vápence bez použití malty. Některé z nich byly upraveny na moderní domy, jiné slouží jako zemědělské budovy či stodoly. V této oblasti se nacházejí také vzácné památky a nespočet olivových hájů, sadů, vinic.

Castellana Grotte

Je největší a nejkrásnější krápníkové jeskyně v Itálii.Při prohlídce strávíte v podzemí nejméně 3 hodiny. Jeskyně, dlouhé asi 1,2 km jsou přístupné s průvodcem a mají 2 výtahy. Nad jeskyněmi je vyhlídková věž a muzeum. Tajemný svět nejkrásnějších a největších krápníkových jeskyní v Itálii je lákavý pro děti i dospělé. Prohlídky se konají denně každou hodinu. Při prohlídce jeskyní si můžete vybrat krátký okruh, který trvá hodinu, nebo dlouhý okruh, který trvá 2 hodiny. Teplota v jeskyních se pohybuje kolem 15 stupňů.

ZOO Safari ve Fasanu

ZOO se skládá ze safari,kde chovají 600 druhů exotických zvířat, dětského zábavního parku, z delfinária, z projížďky vláčkem mezi opicemi, z tématických pavilónů a z metrozoo - projížďky nad exotickou zvěří.

V Jižní Itálii pocítíte atmosféru pravé Itálie. Je výjimečná nejen památkami,krásnou přírodou a místní kuchyní. I západy slunce tady patří k nejkrásnějším na světě.

Marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Romantická místa Jižní Itálie:

Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
Romantická místa Jižní Itálie
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
škoda, že Itálii neznám. Fotky jsou moc hezké. Až nebudu vědět, kam na dovolenou, určitě vyzkouším.
Obrázek uživatelky
profil
hezký Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Sice si clovek dlouho zvyka na tu jejich naturu, ale nakonec se naucite byt taky v klidu a nikam nepospichat. ta priroda, teplicko a dobre jidlo taky neni k zahozeniSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ano,je tomu tak,jak popisuje paní Marta,jižní Itálie má opravdu své veliké kouzlo!!!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Zajíc