Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Termální lázně Benátska

21. 03. 2010 | Evropa
Z hloubky několika tisíc metrů vyvěrá na povrch teplá pramenitá voda. Termální voda má uvolňující účinky na svaly a svými minerálními složkami mírní rozličné neduhy. Již Římané znali léčivé účinky této vody, kvůli níž sem později přijížděly řady šlechticů. Dnes na návštěvníky čeká dokonalá harmonie nejmodernějších lázeňských léčeben, zasazených do čarovné přírody. Dech beroucí krajina s květinami a porosty hýřícími celou paletou barev a bohatá fauna jsou pohlazením pro tělo, ducha i duši.

Termální lázně Abano, Padova
Termální lázně Abano se mohou díky vzácné horké termální vodě, jež vyvěrá ze stovek malých lázeňských bazénů, pochlubit titulem jednoho z nejproslulejších a nejstarších lázeňských měst pro fangoterapii v Evropě. Zde vyvěrá nejvřelejší voda světa. Poté, co se z hloubky tří tisíc metrů dostane na povrch, dosahuje ještě teploty 87 °C. Léčivé bahno obsahuje velmi jemný jíl, jenž je extrahován z vulkánových kráterů a máčen ve speciálních bazenéch, z nichž vyvěrá termální voda. Termální lázně Abano se mohou pochlubit 240 plaveckými bazény, bohatou nabídkou masáží zaměřených na péči a zeštíhlení, fangoterapií, zdravotními jeskyněmi určenými k pocení, vodní gymnastikou, inhalacemi a salonem krásy. Každý hotel disponuje termálním pramenem, jakož i zařízením pro zrání a regeneraci fanga, což z něj činí naprosto nezávislé terapeutické centrum.

Termální lázně Montegrotto, Padova

Protistresová lázeňská léčba zahrnuje jednoduché prvky, jež najdeme právě v termálních lázních Montegrotto: Patří k nim blahodárná voda z tisíců pramenů, moderně vybavená termální centra s terapeutickou a kosmetickou péčí, jakož i možnosti sportovního vyžití, jako např. fitness, tenis, golf, jízda na koni a cyklistika, které slibují harmonii těla, ducha i duše. Zdejší pramenitá voda je, tak jako v termálních lázních Abano, velmi horká a dosahuje teploty až cca 87 °C. Všechny hotely mají své vlastní termální centrum. Hosté tedy mohou opustit svůj hotelový pokoj v koupacím plášti a pohodlně přejít přímo do komplexu lázeňských budov a zde se nechat hýčkat balneoterapií, fangoterapií, masážemi, kinezioterapií, kosmetickou péčí a řadou jiných nabídek nebo se regenerovat v saunách a parních jeskyních.

Další euganejské termální lázně, Padova
Termální lázně Galzignano a termální lázně Teolo a Battaglia leží v působivé krajině v srdci Euganejské pahorkatiny. Tyto lázně, kdysi velmi ceněné benátskou a padovskou šlechtou, patří dnes k nejvyhledávanějším destinacím lázeňské smetánky. Termální voda, vyvěrající z otvoru v bazénu, má teplotu 84,5 °C, obsahuje sůl, brom, jód a je hypertermální a radioaktivní. Zdejší centra nabízejí fangoterapii, balneoterapii, jeskynní terapii, inhalační léčebné kúry, kosmetickou péči a salon krásy. Termální lázně Galzignano jsou pověstné také svými historickými budovami, které určitě stojí za prohlídku. V Teolu leží opatství Abbazia Benedettina di Praglia a nad Battaglií se tyčí impozantní hrad Castello del Catajo.

Termální lázně Recoaro, Vicenza

Dech beroucí panoramata a krajiny jako stvořené pro posílení ducha a těla – to jsou Malé Dolomity. Krása krajiny a botanická rozmanitost dala údolí s termálními lázněmi Recoaro přezdívku „smaragdově zelené údolí“. Voda s obsahem hydrogenuhličitanu a alkálií vyvěrá z devíti pramenů. Výjimkou je pouze pramen Lora, který lze díky svému nízkému obsahu minerálů právem považovat za vodu léčivou (vhodnou k terapii ledvinových kamenů, syndromů hyperurikémie a chorob zažívacího traktu). Mimoto zde můžeme najít i pramen Lelia, bohatý na železo, a prameny Amara a Lorgana, s vysokým obsahem hořčíku. Termální centrum nabízí rovněž balneoterapii, bahenní koupele s fangem d'ocra, masáže, inhalace a fyzioterapii.  

Termální lázně Bibione Thermae, Benátky

Nejnovější lázně Benátska prezentují novou filozofii: celostní pohodu a psychofyzickou rovnováhu. Tím jsou prokopníky v tuzemsku i zahraničí.* Nabídka termálních lázní Bibione Thermae pokrývá téměř vše, od léčby zvláštních patologických jevů až po kosmetickou péči, zahrnující fangobalneoterapii, antroterapii, masážní terapii, inhalace, nebulizace, balneoterapii s aplikací ozónu, hydrokinezioterapii, lymfatickou drenáž a mnohé další. Za zmínku stojí i termální jeskyně s kaskádovitým vodopádem teplé vody, jež vytváří zcela přirozeným způsobem teplé a parné prostředí. Termální voda je hypertermální a obsahuje alkálie, hydrogenuhličitan, sodík, fluor a používá se pro četné terapeutické účely. Vyvěrá ze dvou pramenů v zadní oblasti regionu, vzdálené přibližně 5 kilometrů od pobřežního pásu a dosahuje teploty 51,8° C.

Termální lázně Terme di Valgrande, Belluno

Nejstarší termální lázně na světě leží v údolí Alp na úpatí hory Cima Bagni ve výšce 1300 metrů, v Comelico Superiore na hranici mezi Benátským regionem, údolím Pustertal a Rakouskem. Mimo terapeutickou léčbu stojí za zmínku i centrum pro wellness, jež nabízí kosmetickou péči pouze s použitím přírodních surovin, jako např. jílu, éterických olejů i termální vody. Ve vodě, vyvěrající z pramene Valgrande, je obsaženo velké množství minerálních solí, což je mezi hydrologickými poklady Itálie ojedinělé. Tato lehce sirná voda je díky obsahu hořčíku, vápníku a fluoru vhodná zejména při kožních problémech, ve flebologii, při dýchacích potížích a v termální kosmetologii.

Termální lázně Terme di Caldiero, Verona
Římané je dříve nazývali „termálními lázněmi Juna“ nebo „krásy“, což je důkazem léčivých sil vody, jež vyvěrá ze země v Caldieru, malé obci vzdálené několik kilometrů od Verony. Zřídla se nacházejí v obdivuhodně krásné přírodní krajině, která z balneoterapie učiní pravý rekreační zážitek. V centru Caldiera je pět plaveckých bazénů s termální vodou z Malých Dolomitů a Monti Lessini. Voda v plaveckých bazenéch Cavalla a Brentella vyvěrá z malých pramenů, Dugaletta je vybavená hydromasáží, zatímco moderní bazény Junior a Olimpia lákají především plavce. V uplynulých letech pověřilo město Caldiero, které je vlastníkem termálního centra, lékaře a geology dalšími analýzami, jež mají prozkoumat nové terapeutické možnosti této termální vody.

Zdroj: Veneto.cz

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Termální lázně Benátska:

Termální lázně Benátska
Termální lázně Benátska
Termální lázně Benátska
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
hezký článekSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to by byla dovolenáSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vedela som si tam predstavit dovolenkovy odpočinok
Obrázek uživatelky
profil
na 40-50st. by mi ted a hned.......... udelaly moooooooc dobre
Obrázek uživatelky
profil
Až budu mít drobný, tak si tam zajedu, už se těšímSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles