Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová

9. 02. 2012 | Evropa
Termální lázně Malé Bielice se nacházejí v okrajové části města Partizánske, které tvoří vstupní bránu na Horní Nitru. Původně se město jmenovalo Baťovany - bylo založeno v r. 1938 - 1939 zlínským podnikatelem J. Baťou, který v katastru obce Šimonovany postavil továrnu na výrobu obuvi.

V r. 1949 dostalo město současný název Partizánske. Areál lázní je rozdělen do několika vzájemně propojených částí. Termální voda blahodárně působí na pohybové ústrojí a pomáhá regeneraci organismu. Již po několikadenním pobytu se budete cítit odpočati a zapomenete na každodenní starosti. Relaxace v křišťálově čisté  termální vodě o teplotě až 38°C – pravý balzám pro naše tělo i duši.

Termální lázně Malé Bielice a koupaliště ChalmováV relaxačním centru se nachází relaxační masážní vířivý bazén, saunové centrum, odpočinkový bazén, venkovní relaxační bazén i velký bazén plný atrakcí s divokou řekou, tobogánem, klouzačkami, trampolínami a jinými atrakcemi. Moderní dvoulůžkové pokoje jsou vybaveny ledničkou, klimatizací, připojením k internetu, TV a SAT, vlastní koupelnou se sprchovým koutem. Každý pokoj má vlastní balkón s pěkným výhledem. Součástí komplexu je restaurace s tradiční slovenskou i evropskou kuchyní, v průběhu dne je k dispozici moderní bufet s teplou a studenou rychlou kuchyní, saláty a nápoji. Také je možnost zakoupit si individuálně procedury, jako jsou masáže např. klasická, čínská, medová, manuální lymfodrenáž …

Relaxační pobyt je možné příjemně spojit s výlety po okolí a navštívit např. překrásný zámek Bojnice se zoologickou zahradou, dominantní Trenčínský Hrad či zříceninu hradu známé Čachtické paní. Okolí je bohaté na kulturně historické památky, především zámečky. V Bošanech se nachází renesanční, ve Velkých Uhercích neogotický. Jeden z nejstarších hradů, původně vodní hrad, se nachází v Šimonovanech. V Klatovech Nové Vsi se zachovaly až dva zámečky. Nejznámější je renesanční zámeček v Brodzanech, ve kterém je Slovenské muzeum. Letiště poskytuje možnost vyhlídkových letů.

V blízkosti se nachází hvězdárna, která byla dána do užívání v r. 1988. Budova hvězdárny je situována ve vzdálenosti 1346 km od nultého poledníku a 4590 km od severního pólu planety, 200 m nad mořem. Přednáškový sál s kapacitou pro 68 návštěvníků je vybaven moderní vizuální technikou. Hlavním astronomickým přístrojem hvězdárny je čočkový dalekohled.

Dalším termálním koupalištěm je Chalmová, vzdálená 15 km od města Partizánske. Koupaliště je situováno v pěkném tichém prostředí s termálními prameny a teplotou vody od 25°C do 34°C. Během letní turistické sezóny jsou k dispozici dva venkovní bazény a dětský bazének s teplotou vody od 27°C do 31°C. V areálu se nacházejí dva kryté regenerační bazény s celoročním provozem. Termální voda do nich vyvěrá přímo z pramenů na dně bazénů.

Přímo v areálu koupaliště se nachází autocamping, chatová osada i turistická ubytovna. Termální voda z Chalmové má blahodárný vliv na regeneraci sil nemocných i zdravých. Má příznivé léčivé účinky zejména po úrazech a zlomeninách. Bezprostřední okolí nabízí ideální podmínky pro turistiku, cykloturistiku i vyžití při zimních sportech.                                                                      


Vilka – čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová:

Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová
Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová
Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová
Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová
Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová
Termální lázně Malé Bielice a koupaliště Chalmová
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
S manželem jsme si koupili pobyt přes http://male-bielice.relaxujeme.eu/"> a užili si jednu z nejlepších dovolených vůbec. Koupališe Chalmová se nám také moc líbilo
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ďakujem za komentáreSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné místečko k odpočinku a zajímavým výletům. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek.Musí to tam být pěkné,ale taky je to od nás moc daleko,je to škoda.Byla by to hezká dovolená.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles