Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Verona: Jezera a okolí

17. 03. 2010 | Evropa
Lazise, provincie: Verona
Díky své ideální poloze u jezera bylo toto městečko vždy významným turistickým letoviskem, o čemž svědčí honosné domy na promenádě podél pláže. Lazise je jedním z nejstarších měst. Stopy pravěkého osídlení se nacházejí v Pacengo, kde jsou pod vodou zachovány zbytky velké vesnice vybudované na dřevěných kůlech. Ze středověku se zachovaly pevnost, věže a opevnění postavené rodem Scaligerů, které obepínalo staré město. Na dně jezera leží vraky benátských lodí, které potopili jejich kapitáni, aby během války ligy Cambrai nepadly do rukou nepřátel.


Bardolino, provincie: Verona
Na svazích okolních morénových pahorků se pěstuje výtečné červené víno, které nese stejnojmenný název. Ale "rozesmáté oko jezera", jak je toto město nazýváno pro svou polohu u jezera, je známé i díky malebné krajině, středomořskému podnebí a gastronomii. Historické centrum a promenáda nabízející krásný výhled na okolní pahorkatinu slibují nádherný pobyt. Bardolino leží na východním břehu jezera Garda a bylo známé už ve starověku. Město bylo svědkem sporů, vedených o jeho nadvládu mezi císařem, mnichy a šlechtickými rodinami.

Garda, provincie: Verona
Ve XII. století dalo toto město své jméno i jezeru, které bylo do té doby nazýváno Benaco. Z mysu Punta San Vigilio je úchvatný pohled na sochu sv. Jana Nepomuckého, patrona vod, a zátoku Sirén. O důležitosti tohoto středověkého místa svědčí pevnost Rocca di Garda. Ve městě se nachází celá řada budov z šestnáctého století, včetně Palazzo dei Capitani na přístavním náměstí, budovy kapitanátu ve stylu benátské gotiky, a Palazzo Carlotti-Pompei se svou charakteristickou přístavní nádrží.

Malcesine, provincie: Verona
Krajina se dvěma tvářemi, která rok co rok turisty znovu fascinuje. Místo se starověkým osídlením, ze kterého se do dnešních dnů dochovalo pouze pohřebiště odkryté při výkopových pracích pro stavbu silnice v letech 1914 a 1926. Za pozornost stojí i hrad rodiny Scaligerů, panské domy a malé kostelíky. Na druhé straně je pozoruhodná i krajina v okolí hory Monte Baldo s mnoha druhy květin, které regionu vynesly přezdívku "Zahrada Evropy". Stoupáme-li výše, dostává krajina alpský ráz, vyznačující se staletými lesy a horskými pastvinami. Díky panoramatické lanovce, která vede z Malcesine, je možné se tam dostat za necelých 10 minut. Otočné kabiny lanovky, které umožňují panoramatický výhled  360 °, jsou z konstrukčního hlediska světovou raritou.

Peschiera del Garda, provincie: Verona
Na jižní straně jezera leží Peschiera, jedno z nejvyhlášenějších míst u jezera Garda. Osídlena již v pravěku lidem, který stavěl svá obydlí na dřevěných kůlech, byla Peschiera antickou baštou se čtvercovým opevněním a velkým strategickým významem. Přibližně dva kilometry od Peschiery zaujme poutní místo Madonna del Frassino, které představuje jednu z nejvýznamnějších stavebních památek v Itálii. Honosí se fasádou z 16. století a uvnitř se nachází deset kaplí vyzdobených pozoruhodnými freskami.

Torri del Benaco, provincie: Verona
Mírné podnebí, malé středověké jádro, a vznešené šlechtické domy jsou jen některými z lákadel tohoto města. V okolí vede celá řada stezek, po kterých se lze na horském kole prohánět lesy s habry, lískami, jasany a duby. I dějiny přispěly k přitažlivosti tohoto místa. Objev 4000 let staré skalní rytiny svědčí o pravěkém osídlení těchto končin. V úzkých uličkách městečka jsou vystavovány archeologické nálezy a staré mapy, zatímco panské domy v benátském stylu shlížejí na elegantní malý přístav.

Brenzone, provincie: Verona
Místo je proslulé výrobou panenského olivového oleje. Od břehu jezera se nahoru vinou staré stezky, po kterých po staletí chodili pasáci dobytka a lesní dělníci. Lanovkou vyjíždějící z Prada-Costabella je možné se pohodlně dostat na vrchol a odsud vychutnávat pohled na jezero. V okolí Brenzone narazíte na celou řadu historických a kulturních atrakcí. V románském kostele San Zeno u Castelletta můžete obdivovat fresky ze 13. století. Městská čtvrť Campo, která je nyní neobývaná, je středověkého původu a leží v idylickém údolí. Oproti tomu najdeme v Castellu charakteristické domy s kamennými oblouky a schody, vedoucí po vnější straně domů.

Zdroj: Veneto.to

Veronika J.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Verona: Jezera a okolí:

Verona: Jezera a okolí
Verona: Jezera a okolí
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a jezera Lago Di Garda je opravdu překrásné,ještě bych k tomu přidala návštěvu Gardalandu,je to bezva ráj pro děti i rodiče.Snad největší zábavný park,co jsem viděla,nádherné podmořské muzeum,pyramidy,pirátský ráj...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
krásna oblasť
Obrázek uživatelky
profil
dobrý typ na dovolenku
Obrázek uživatelky
profil
Tejto krajine patrí moje srdce - tam som doma.
Obrázek uživatelky
profil
Itálie je země mnoha kouzelných míst. Řím, to je velké museum pod nebem. Byla jsem nadšená, když jsem navšívila místa o kterých jsem předtím četla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice