Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie)

17. 08. 2010 | Evropa

Před 9 lety jsem tu byla na dovolené, bylo to nádherných a nezapomenutelných 14dní u moře, na které ráda vzpomínám. Vodice je známé turistické letovisko, a nachází se 11 km severozápadně od Šibeníku.


Jméno získalo podle četných pramenů pitné vody v okolí. Do dnes jsou na hlavním náměstí uchovány dvě studny jako vzpomínka na tradici a staré zvyky. Město je situováno do široké zátoky, pyšní se velkolepou promenádou, parkovou úpravou v oblasti hotelů a veřejnými plážemi ve městě. 


Po celé délce zátoky jsou písečné, oblázkové, betonové a skalnaté pláže, z nichž nejznámější je "Plava plaža" Na pláži neuvidíte klasické palmy, protože Vodice se nachází spíše na sever, je tu plitvicemnoho borovic, které Vám, stejně jako palmy, poskytnou útočiště, pokud by jste hledali stín. Jsou zde také stánky z občerstvením, které vás jistě osvěží nějakým vychlazeným nápojem.


V centru Vodice je krásný přístav, zde je možnost zakoupení jízdenky na výlety po okolí. Např. do NP Krka. My jsme jeli na výlet do nedalekého města Šibenik a také na Plitvická jezera, která obzvlášť doporučuji, protože je tam opravdu nádherně. 


Historických památek je tu opravdu pestrá paleta. Na západním okraji stojí gotický kostel sv. Kříže se hřbitovem ze 17. století. Náměstí vévodí barokní farní kostel sv. Kříže se zvonicí z poloviny 18. století. Na nedalekém kopci Okit stojí kostel Matky Boží Karmelské, původně ze 17. století, který byl znovu vystavěn po srbské agresi v 90. letech 20. století. Od úpatí vede na vrch křížová cesta se 14 kapličkami. 


Promenáda, na které to začíná žít hlavně večer, nabízí kavárny a hospůdky, kterých je tu opravdu hodně a jsou otevřeny do pozdních nočních hodin. Na každém rohu jsou stánky se zmrzlinou a pokud Vám po koupání vyhládne, mají tu pekárny s výborným pečivem. Pro mladší generaci jsou určeny také kluby a diskotéky. Vodice získala cenu "turistický kvítek" za zvláště atraktivní turistickou nabídku. 


vodiceJe zde i velké sportovní využití. Např. potápění, plachtění, surfování, vodní lyžování, tenis, minigolf, půjčovna kol, pro které je tu upraveno 40km cyklistických cest i cesty pro tůry na horském kole. 


Já se Vám ale přiznám, že jsem se celých 14 dní opalovala na pláži a nebo jsem se koupala v moři. Byla to opravdu krásná dovolená a já doufám, že se do Vodice ještě někdy podívám


Jestli i vy se rozhodnete jet na dovolenou právě sem, určitě nebudete litovat.


iris
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie):

Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie)
Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie)
Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie)
Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie)
Vodice - Chorvatsko (severní Dalmácie)
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ráda jsem zavzpomínalaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Plitvická jezera jsou nádherná.Určitě bych je chtěla navštívit ještě jednou.
Obrázek uživatelky
profil
já na Vodici moc ráda vzpomínám, bylo to pro mě opravdu nádherných fantastických 14 dníSmajlíkSmajlíkSmajlík
Myslím, že Vás Vodice jako letovisko nezklame, i když je to už 10 let, možná se tam něco i změniloSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jezdíme do Chorvatska zhruba obrok. Střídáme letoviska, protože nejezdíme jen za koupáním, ale i za památkami ap. Ve Vodici jsme ještě nebyli, ale už mi napadlo, že bychom se tam mohli zajet podívat. Teď po přečtení Vašeho článku už to vím na 100%. Příští léto se jede do Vodic. Díky!
Obrázek uživatelky
profil
Jojo, slyšela jsem o Vodici samou chválu, takže příští rok se tam snad konečně taky podíváme. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles