Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vydejte se do Řecka za výjimečnými gastronomickými zážitky

26. 06. 2014 | Evropa
Řecko, to nejsou jen antické památky a prosluněné písečné pláže, ale hlavně také typicky středomořská kuchyně. Olivový olej, čerstvá zelenina a voňavé bylinky, to jsou ingredience, které ve výtečných řeckých pokrmech rozhodně nesmějí chybět. Návštěvu některé z útulných taveren byste na letní dovolené rozhodně neměli propásnout.

Kulinární zážitky v Řecku začínají už u předkrmů. Tím nejznámějším jsou bezesporu tzatziki vyráběné z hustého řeckého jogurtu, který je často z ovčího mléka, nastrouhaných salátových okurek, třeného česneku, olivového oleje a soli. Tzatziki se většinou podávají vychlazené s arabským chlebem nebo k hlavnímu jídlu.

Zajímavým předkrmem jsou také dolmades, neboli plněné vinné listy. Čerstvé nebo nakládané listy révy se plní nejčastěji směsí rýže, bylinek a koření. Často se používají také rozinky a piniové oříšky. Vedle této typicky řecké lahůdky stojí za ochutní tradiční pečené kapie.

Vydejte se do Řecka za výjimečnými gastronomickými zážitkyZ hlavních jídel doporučujeme ochutnat gyros. Tradiční řecká pochoutka se vůbec nedá srovnávat s gyrosem, který se dá v Česku koupit v oknech s rychlým občerstvením. Rozdíl opravdu stojí za to. Další oblíbenou pochoutkou jsou kousky masa grilované na špejli zvané souvlaki.

Pokud vás masa z grilu nelákají, určitě ochutnejte musaku. Jde o plátky lilku s mletým jehněčím masem, cibulí, rajčaty, zalité bešamelovou omáčkou a zapečené. Mezi nejoblíbenější bezmasá jídla v Řecku pak patří saganaki, což je smažený plátek sýru feta obalený ve strouhance.

Ani hlavním jídlem však gastronomické zážitky v Řecku nekončí. I na dezerty jsou totiž v této středomořské zemi experty. Asi nejznámější je baklava, která se připravuje z listového těsta, jehož pláty jsou polité medem a zasypány oříšky. Dalším moučníkem, který stojí za vyzkoušení, je galaktoboureko. Tahle dobrota se dělá z dětské krupičky a vyniká skvělou mléčnou chutí.

Zdroj, foto: Student Agency


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !