Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet k jezeru Königsee

4. 07. 2013 | Evropa

Po několika  deštivých víkendech byla předpověď počasí příznivější. Hurá, pomyslela jsem si a když mi manžel oznámil, že má v o víkendu volno, bylo jasné, že je čas někam vyrazit. Už loni jsme chtěli na Königsee, ale nějak nám to nevyšlo.  

Königsee se nachází v národním parku Berchtesgaden, je dlouhé 8 km, široké až 1250 m a hluboké až 192 m. Jízda přes Königsee je pro každého zážitkem. Po jezeře jezdí v současnosti 19 velkých a jedna malá elektroloď. První elektroloď byla na Königsee uvedena do provozu v roce 1909 na popud prince-regenta Luitpolda von Bayern.

Okružní jízda začíná ve vesničce Königsee, kde si návštěvníci zakoupí jízdenky.

První, co na jezeře uvidíme, je idylický ostrůvek Christlieger se sochou sv. Nepomuka. Na pravém břehu  padá do jezera  skoro svislá stěna Falkensteiner, na které můžeme vidět červený křížek na památku 70 utonulým poutníkům, kteří zde roku 1688 za bouřky ztroskotali. Jednou z hlavních atrakcí na Königsee je světově známé Echo z Königsee. Lodivod zde hraje na trumpetu do skalní stěny a od této skalní stěny se nám vrací ozvěna. Při dobrém větru pak i dvakrát.

Výlet k jezeru KönigseeV případě zájmu se dá zastavit v kotvišti Kessel. Toto místo slouží turistům jako výchozí bod k túře na Gotzenalm s nádherným výhledem na jezero.

Napravo se nám otevře pohled na východní stěnu impozantního horského masivu Watzmann (2713 m), druhé nejvyšší hory Německa. Podle legendy vládl král Watzmann krutě a proto Bůh potrestal jeho i jeho rodinu tím, že je proměnil ve skálu. Nejvyšší vrchol je sám král Watzmann, druhý nejvyšší pak královna a mezi nimi se nachází jejich 7 dětí.

A pak už následuje hlavní atrakce jezera Königsee, poloostrov s barokním kostelíkem St. Bartolomä ze 17. století. Vedle kostelíku se nachází bývalý lovecký zámeček, ve kterém je v současnosti  hostinec s velkou letní zahrádkou, která zve k posezení u piva. Vepředu na břehu jezera se ještě nachází stará lodní chata rybáře ze St. Bartolomä. Zde návštěvník také může ochutnat uzené ryby, ulovené v jezeře. Největší ryba, která zde byla ulovena, vážila 12 kg a dnes je vystavena v místním hostinci.

Pro návštěvníky, kteří si zakoupili jízdenku pouze do St. Bartolomä, je zde konečná, a ti se po prohlídce poloostrova  musí vrátit lodí zpět do vesničky Königsee.

Ti, co si koupili jízdenku až na Salet, mohou pokračovat lodí dál. Jízda trvá asi 20 minut, a po cestě uvidíme vodopád Schrainbach. A už jsme na konečné na Saletu. Zde nás čeká asi 15 minut chůze k romantickému jezeru Obersee, které je obklopeno skaními stěnami.  Odtud se můžeme vydat k horské chatě Fischunkelalm, kde se můžeme občerstvit a poté jít dál k vodopádu Röthbachfall, který na konci údolí padá 470 m přes horskou stěnu Röthwand. A pak už nás pouze čeká cesta zpět na Salet a odtud lodí do vesničky Königsee.

Jezera Königsee a Obersee rozhodně stojí za návštěvu. Jízda lodí po jezeře Königsee je možná víceméně celoročně. Pokud jezero zamrzne, je lodní doprava zastavena. Jezero ale zamrzá velmi zřídka, naposledy v zimě 2005/2006.Tehdy dokonce hostinský z hostince na poloostrově St. Bartolomä vozil přes jezero autem zásoby. 

Ivanao - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet k jezeru Königsee:

Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
Výlet k jezeru Königsee
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
krásné místo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dekuji vsem za mile komentare SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam v pátek a taky se nám tam moc líbilo.
Obrázek uživatelky
profil
tam jsem nikdy nebyla a moc ráda jsem si článek přečetla a prohlédla fotečkySmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsem si zavzpomínala. Před 10lety jsme byli na 3denním zájezdu, při kterém jsme navštívili i toto místo. Jen jsme neměli tak hezké počasí. Téměř celé 3dny nám propršely a na Grossglokneru bylo půl metru sněhu - a to bylo teprve září. Ale i tak jsme si to užili.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles