Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 nejdůležitějších věcí, které si vzít s sebou při cestě na dovolenou

5. 08. 2013 | Praktické rady
Miliony rodin, kamarádů i jednotlivců již vyrazily, či se připravují na letní dovolenou. Mnoho stovek tisíc vozidel se tak během prázdnin ocitne na cestách po Evropě. Jednou z největších potíží, které řidiči mohou čelit, je absence základních věcí, které mohou jejich cestu udělat příjemnější, méně stresující a bezpečnější. Mezi položky, které často zůstanou doma, patří mimo jiné sluneční brýle, nápoje a hudba. Sestavili jsme pro vás seznam 10 věcí, které byste měli mít na dosah, když cestujete na dlouhé vzdálenosti – jednoduše vám zpříjemní cestování.

1.    Sluneční brýle:


Ne, vážně, kolikrát už jste se snažili najít vaše sluneční brýle v průběhu jízdy? Brýle patří k nezbytnému komfortu a může se jednat i o bezpečnostní prvek, především v případě že jedete do slunečné destinace. Z toho důvodu byste je měly mít vždy na dosah.

2.    Hudba:


Mnoho Evropanů překročí alespoň jedny, či dvoje hranice během své cesty. A to také pro většinu z nás znamená, že najít dobrou stanici v rádiu, bez přemíry mluveného slova a s tou správnou hudbou, se rychle může stát noční můrou. Zabalte si CD, MP3 nebo se ujistěte již před odjezdem, že máte zapojen přenosný přehrávač, abyste se vyvarovali nudě a frustraci.

10 nejdůležitějších věcí, které si vzít s sebou při cestě na dovolenou

3.    Pití:


Vozidla se rychle dokáží změnit na vyschlá místa, a proto voda nebo nealkoholický nápoj dokáží zlepšit koncentraci. Také se vyhnete placení celého jmění, pokud jste nuceni si tyto nápoje kupovat cestou.

4.    Peněženka s hotovostí a platebními kartami:


Mějte ji na dosah. Nejen proto, abyste se znovu mohli ujistit, že máte tento nepostradatelný majetek s sebou, ale i proto, abyste se k ní mohli rychle dostat, až bude potřeba něco zaplatit – například mýtné.

5.    Navigace a/nebo mapa:


Ujistěte se, že jste si nainstalovali navigaci před jízdou – vyvarujete se tím problémům, až ji budete potřebovat. Pokus o její vybalení během jízdy z „nějakého“ zavazadla, kam jste ji před odjezdem dali, se může poměrně rychle změnit ve stresující záležitost. Pokud používáte mapu, nastudujte si trasu již před odjezdem.

6.    Pytel na odpadky:


Je to jedna z nejvíce přehlížených položek, kterou je potřeba mít ve vozidle, pokud cestujete na delší vzdálenosti. Bez pytle na odpadky se vaše vozidlo rychle změní ve velký odpadkový koš.

7.    Lékárnička:10 nejdůležitějších věcí, které si vzít s sebou při cestě na dovolenou


V každém vozidle by měla být. Zkontrolujte, zda se lékárnička opravdu nachází tam, kde ji očekáváte - omezí stres ve chvíli, až ji budete potřebovat.

8.    Reflexní vesta:


Většina evropských zemí vyžaduje, abyste ji měli ve vozidle, a musíte se ji obléci při poruše či nehodě. Ujistěte se, že je umístěna na snadno dostupném místě a není zahrabána pod horami tašek.

9.    Fotoaparát:


Stává se to nám všem – vidíme něco, co stojí za vyfocení, a zjistíme, že fotoaparát je schován někde v nedostupné tašce.

10.    Náhradní klíče:


Nechte si je v kapse! Nebyli byste první, kteří si nechali klíče v autě, když se samo zamklo. Náhradní klíče ve vaší kapse vám dokáží zachránit život. 

Zdroj: Goodyear

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak to není co by mělo být zas tak nej.To je asi normál co kdo veme.
Obrázek uživatelky
profil
Na začátku jsem měla napsat, když jde o 10 nejdůležitějších věcí, tak toto v článku je základ, na jakoukoli dovolenou. Omlouvám se za předešlý příspěvek, ten by mohl vydat na samotný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Když jsme jezdívaly na vodu, lodě se posílaly vlakem, kde nic, tu nic, jen krámky, pro snídani a hospody pro večeři, bylo těch věcí jen tolik, abychom se vešly se stanem, spacáky v lodním pytli do lodě. A to jsme museli být připraveni na déšt, ,,otočení,,-věci na převlečení, dvoje boty, svačina hlavně pro děti ( Když jsme později jezdili i s nimi). Co chybělo, parta pomohla. Bylo toho málo, základ.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
určítě svědomitým chybí daleko více věcíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hlavně dobrou náladu a trpělivost...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles