Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

10 tipů pro pohodlnou a bezstarostnou cestu s kolem

28. 07. 2009 | Praktické rady
1. Včas si zjistěte, zda vámi plánované spoje přepravují jízdní kola.

2. Pokud je to možné, doporučujeme zajistit si včas rezervaci pro jízdní kolo, především ve dnech očekávané zvýšené přepravy (svátky, začátek a konec prázdnin).

3. Skupiny cyklistů by si měly vždy zajistit rezervaci míst pro kola, v případě regionální dopravy doporučujme kontaktovat Krajská centra osobní dopravy a projednat možné posílení spoje, takové jednání je ohleduplné k ostatním cykloturistům a cestujícím.

4. Při přestupech doporučujeme volit vlaky s dostatečným přestupním časem, může s vámi cestovat více cyklistů a doba výstupu a přestupu se může prodloužit a v takovém případě nelze vyloučit, že přípojný spoj nestihnete.

5. V osobních vozech s přepravou kol jako spoluzavazadlo doporučujeme využít háky, pokud jsou instalované, nebo ukládat kola na sebe střídavě řidítky a sedlem, v takovém případě je možné najednou přepravit více zájemců o cestu.

10 tipů pro pohodlnou a bezstarostnou cestu s kolem6. U přepravy formou spoluzavazadla dbejte při manipulaci s kolem zvýšené pozornosti, aby nedošlo k úrazu nebo poškození věcí spolucestujících, za případné škody jste zodpovědní vy.

7. Pro přepravu jízdních kol využívejte jen místa k tomu vyhrazená, jsou obvykle označena symbolem jízdního kola, nebo se jedná o první a poslední nástupní prostor (představek) ve vlaku

8. Pokud při využití služby úschova během přepravy dojde k poškození jízdního kola, je třeba si tuto skutečnost nechat zaměstnancem ČD ve vlaku potvrdit. Toto potvrzení pak slouží pro případné uplatnění reklamace a náhradu vzniklé škody.

9. Řiďte se pokyny zaměstnanců ČD, vlakový doprovod může rozhodnout podle provozní situace i o jiném umístění kola v soupravě, nebo může přepravu odmítnout (např. zvýšená přeprava cestujících, vyčerpaná kapacita místa pro přepravu kol a zavazadel).

10. Buďte ohleduplní k ostatním spolucestujícím.

Zdroj: SOS

Lydias
Chytrazena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
občas cestujeme s kolem vlakem,je to výhodné, nemusíme vždy jezdit autemSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SOS je Sdružení Ochrany Spotřebitelů!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles