Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Co vzít na palubu letadla a co radši nechat doma?

18. 09. 2018 | Praktické rady
Chystáte se letecky na dovolenou či prodloužený víkend do zahraničí a přemýšlíte, zda si můžete vzít do letadla svačinu? Ať již z důvodu dlouhého letu, ideologických omezení či výživy pro děti určitě nejste sami, kdo si tuto otázku pokládá. Jaké jsou tedy pravidla stravování v letadle?

Občerstvení v letadle nabízejí téměř všechny letecké společnosti. Většina z nich však jídlo při letu nedává, nýbrž prodává. Podle denní doby se většinou jedná o plnohodnotnou snídani, oběd a večeři. Jídlo si cestující také mohou objednat před odletem, a to při nákupu letenky nebo v rámci on-line odbavení. Drobné občerstvení lze zakoupit i během letu, počítejte však s cenovou přirážkou.

Strava pro nejmenší není problém

Pokud cestujete s dětmi, zjistěte si, zda letecká společnost nabízí dětské menu. V případě, že cestujete s malým miminkem nebo batoletem můžete si do letadla připravit mateřské mléko, ovocné šťávy či přesnídávku na dobu letu do lahviček bez omezení objemu. Připravená strava prochází při odbavení bezpečnostní kontrolou a v některých případech můžete být personálem vyzváni, abyste jídlo ochutnali.  Na Letišti Václava Havla v Praze se setkáte se speciálními přístroji, které vyhodnocují závadnost stravy samy.

Co vzít na palubu letadla a co radši nechat doma?Nápoje a tekutá jídla? Hlídejte objem

Jogurt, pitná voda, léky a další tekuté potraviny či nápoje musí být zabalené v plastových lahvičkách o maximálním objemu 100 ml. Celkový objem tekutin umístěných v palubním zavazadle nesmí přesáhnout 1 litr. I v tomto případě platí, že všechny tekutiny prochází kontrolou. Nezapomeňte nádobky vložit do jednoho uzavíratelného plastového sáčku na osobu.
 

Řízek s chlebem nebo domácí koláč?

Na cestu si můžete vzít také sladkosti v původním balení, ovoce, domácí koláč nebo typicky českou cestovní svačinu – řízky s chlebem. Myslete však na to, že všechny potraviny musí být zabalené v průhledné fólii. Zároveň se vyvarujte aromatickým potravinám, které by mohly být pro ostatní cestující nepříjemné. Zároveň dejte pozor na to, že do některých zemí je dovoz některých potravin zakázán.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil

Letěla jsem dlouhým letem do thajska. tři přestupy, 32 hodin celkem. a tak jsem si vzala vlhčené odličovací tamponky. takové v kulate krabičce již nasáklé, protože tekuny se doletadla nesměly..krom minipitíčka. Tyjo to byl problém, sesypaly se na nás jak vosy na med, když to viděli pod retgenem..vypadalo dost podezřele..no musela jsem jim to ukázat, vživotě takovou vychytavku neviděli :-D naštěstí mě i s tamponky pustili do letadla Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle