Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Exotika na míru může být levnější, tip na 3 destinace za evropské ceny

18. 03. 2017 | Praktické rady
Také občas zatoužíte jet se podívat někam jinam, než po Evropě? Láká vás navštívit Kapverdy, Spojené arabské emiráty, Thajsko či jinou zemi? Zkuste navštívit stránky cestovních kanceláří a vybrat si i vy. Pokud vás odradí ceny či termíny, nemusíte se hned smířit s tím, že na dalších pár večerů máte o program postaráno přípravou dovolené na vlastní pěst.  Jde to i jinak.

Exotika na míru je levnější


Požádejte cestovku, aby vám sestavila cestu na míru. „To ne, vždyť dovolená na míru, je vždycky velmi drahá,“ probleskne vám hlavou. Omyl. V dnešní onlinové době, kdy se prakticky denně objevují zajímavé akční nabídky na leteckou dopravu a ubytování, už toto neplatí. Pro cestovní kanceláře existují dokonce platformy nabízející ceny ubytování, které pro individuální turisty nejsou k dispozici. A kam k dalekému moři za částku srovnatelnou s evropskými destinacemi? 

Thajsko - pro milovníky pláží, bujné exotické přírody, bohaté historie a tradic


ThajskoZ exotických destinací je Thajsko nejvyhledávanější nejen díky příznivým cenám na místě, ale i levným letenkám, jejichž průměrná cena se pohybuje mezi 10 až 13 tisíci korunami. Thajské úřady zaznamenaly v roce 2015 příjezd téměř 41 tisíc Čechů, což bylo o 12% více, než v roce předchozím. Pravděpodobný nárůst za rok 2016 byl kolem 15%, jak vyplývá z dat Thajské turistické centrály. 

Thajsko nabízí širokou škálu přímořských letovisek, teplé a čisté moře. Milovníci tropické přírody, mohou navštívit spoustu národních parků s nedotčenou přírodou, kde najdou hory, lesy plné tzv. pokojových květin, vodopády i jeskyně, obří bambusy, lotosy i exotické kvetoucí stromy. Mohou se vydat na treky do džungle, raftovat, jezdit na slonech a fotit se s tygry. 

Ti co dávají přednost monumentům, mohou navštívit památky říše Lanna, bývalá hlavní města Sukhothai, Ayurhaya a Tarranakosin v Bangkoku. Zajít do buddhistických klášterů i čínských svatyní. 

Není žádný problém, seznámit se s místním životem, navštívit tradiční domy na kůlech, domečky pro duchy, vesnice horských kmenů, živé kláštery plné mnichů, plovoucí trhy, ochutnat thajskou kuchyní a zajít si na masáže. Zažít místní festivaly i slavnosti.
Thajsko lze poznávat po vlastní ose, neboť zdravotní i bezpečnostní situace v zemi je dobrá, ubytování se hledá snadno a najíst se dá v lokálních restauracích. Dopravní obslužnost v zemi je též kvalitní. Přesto připravit takovou cestu vyžaduje čas i finanční rezervu pro nenadálé události.

Kapverdy – slunečné podnebí, perfektní ubytování a zážitky z Afriky


Rádi se jen tak poflakujete u moře a odpočíváte zejména tím, že si užíváte sluníčka, moře a pokrmů darovaných mořem? Zamiřte na Kapverdy, nacházející se v Atlantiku, 600 km od afrického pobřeží na úrovni Senegalu (5,5 letu směrem na jih od Kanárských ostrovů).  Kapverdské souostroví nabízí zářivě bílé pláže končící v nedohlednu, nebe bez mráčku a blankytné moře. Žádnou supermoderní turistickou infrastrukturu tu nehledejte, ale zažijete tu o to větší romantiku, pohodu a klid, zcela v souladu s oblíbeným heslem Kapverďanů je „No stress“, hlavně si užívat radostí života. V krvi místních obyvatel se mísí africké a evropské kořeny a tak i přesto, že jste v Africe, se na Kapverdském souostroví budete cítit tak trochu jako v Evropě.

Nejnavštěvovanějšími ostrovy jsou ostrov Sal a Boavista. Ostrov Sal je pro milovníky pouštní krajiny. V hlavním městě Santa Maria se nachází převážná část hotelů a všude kolem azurové moře a bílé písčité pláže. Jedno z nejlepších míst ke slunění v Atlantiku. Na východě ostrova jsou černé, oblé lávové kameny a pláž posetá miliony lastur. Na severu růžový pískovec a malé plážičky jako stvořené pro romantiku ve dvou.  Na konci léta je možné pozorovat vypouštění malých želv do moře, na jaře zase velryby a celoročně skotačící delfíny. Hotely, které často vedou zkušení portugalští hoteliéři, poskytují skvělé služby a kromě zmíněných milovníků pláží a slunění si to na Salu užíjí kittisté, surfisté a rybáři.

Pokud hledáte ještě větší klid, vydejte se na ostrov Boavista. Nachází na úrovni Sahary, odkud byly přes oceán na ostrov naváty obrovské písečné duny. Na kopci nad městem Rabil můžete pozorovat palmový háj, bílé písečné duny, hory i azurově modrý oceán v jednom. Najdete tu kilometry dlouhou pláž Santa Monica lemovanou palmami. Doporučuji, též pronajmout si džíp a projet kapverdské vesničky, kde se čas zastavil před 200 lety.  

Spojené arabské emiráty - luxus za „lidovku“


exotická dovolená - Dubaj

Cestování do Spojených arabských emirátů nahrávají především nízké ceny letenek, velké kapacity dopravců a také zrušení víz. Emiráty se budou líbit především těm, kteří jsou zvyklí na skvělé služby i příznivé ceny pětihvězdičkových hotelů v Turecku. Každopádně SAE nabízí mnohem víc. V Dubaji se dá každý den dělat něco jiného, nakupovat v největším obchodním středisku světa Dubai Mall s plochou 200 fotbalových hřišť a více jak 1.200 obchody či na starém trhu s kořením, zlatem a látkami ve staré části Dubaje Bur Dubai, kochat se architekturou, navštívit zábavné parky, ohromná akvária, motýlí zahrady, koupat v moři nebo dokonce lyžovat na 400 metrů dlouhé sjezdovce se sedačkovou lanovkou a převýšením 60 metrů. Vše potřebné k lyžování je v ceně permanentky. Pro dospělého stojí celodenní permanentka 310 AED (2 028,67 Kč), pro dítě 285 AED (1 865,07 Kč).
Kromě hotelové pláže, můžete zajít na širokou pláž s jemným pískem a čistou vodou Kite Beach nebo pláži Al-Mamzar. Můžete se projít na promenádách vybavených pásy s měkčeným povrchem pro běžce, solárními nabíječkami a stánky s občerstvením.
Rozhodně si zajděte na nákupy, jsou zde velmi výhodné. Za návštěvu stojí např. nákupní centrum Souk Madinat. Mezi obchody vedou vodní kanály a k přepravě nakupujících slouží tradiční vodní taxi. 

Dalším vyhledávaným emirátem je Ras al Kaimah. Hodně se investuje do infrastruktury, budují se umělé ostrovy, silnice a promenády. Zatím život v Ras al Kaimah netepe jako v Dubaji, ale jakmile se dostaví plánované hotelové komplexy, vzniknou supermoderní turistická města a aglomerace, která pojmou desítky tisíc návštěvníků.

Emiráty se budou líbit zejména těm, kteří milují moderní technologie a městský způsob života doplněný mořem, jednoduše pro ty, kteří se řídí heslem: „Co nemuselo být zítra, je už dnes.“


Zdroj, foto: CK FIRO-tour



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík pekne
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles