Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Faraónova kletba postihne při cestách kdekoho

23. 07. 2011 | Praktické rady

V Egyptě jí „padnou“ za oběť každoročně deseti tisíce turistů z Česka. Ti, místo návštěvy Údolí králů či odpočinku na písčitých pláží u průzračného moře, tráví hodiny i dny na pokoji v bolestivých křečích, které má na svědomí faraónova kletba či Montezumova pomsta. Trávicí potíže a cestovatelský průjem potrápí během cestování až 70 procent lidí, a někdy přitom stačí i výlet po zemích českých. 


Vše začíná stresem, zda stihnete let či autobus. Když dorazíte do letoviska, musí se váš organizmus „poprat“ s celou řadou nepříznivých vlivů. A čím větší exotiku zvolíte, tím zpravidla větší zátěž to je. Tělo se setkává s cizími bakteriemi, na které není zvyklé. Musí se vyrovnat s odlišnými klimatickými podmínkami i nezvyklou stravou, nedostatečnou hygienou a výjimkou bohužel není ani kontaminovaná voda a potraviny.


Tak se může snadno stát, že požitek z kulinářských pochutin skončí zažívacími potížemi. Lidská imunita zkrátka nápor nezvládne a podlehne mu. Ve střevech se usadí patogenní bakterie a způsobí dobře známé křeče a cestovatelské průjmy.


bolestKdyž už se potíže dostaví, tak přijde na řadu cestovní lékárnička, ve které by rozhodně nemělo chybět živočišné uhlí a léky proti průjmům. Kromě nich je dobré vzít si s sebou na cesty i probiotické přípravky, které pomáhají rychle obnovit ve střevech důležitou rovnováhu bakterií.


Tyto přípravky obsahují živé prospěšné bakterie (laktobacily a bifidobakterie), jež jsou přirozenou součástí trávicího traktu. Jejich nedostatek může způsobit různé zdravotní potíže. Čím dříve se vám podaří obnovit přirozenou střevní mikroflóru, tím rychleji průjem odezní.


Jak se potížím vyhnete


Vyhledejte si informace o místu, kam míříte. Pro některé země je totiž výskyt zažívacích potíží typický. Nejlepší je střevním potížím předejít, proto byste měli užívat probiotika již týden před cestou a nejlépe ještě týden po návratu domů. 


Jaké probiotikum ale vybrat?


S ohledem na letní teploty je vhodný pouze přípravek teplotně stabilní, který vydrží cestu a pobyt na dovolené mimo chladničku bez ztráty účinnosti.



Zdroj: Laktobacily.cz 


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
No, o tom bych mohla vyprávět, já teda vždycky mluvila o obyčejném průjmu, ale upřímně řečeno faraonova kletba zní mnohem strašidelněji :D aspoň už vím, čím to je, že vždycky na dovolené chytím průjem, akorát nevím, jestli se faraonova kletba nevztahuje třeba jen k Egyptu, pak by se mě to totiž asi netýkalo, já dokážu průjem chytit téměř kdekoli :D A moje dcera to očividně zdědila, chudák, po mně, ale snažím se tomu bránit tím, že dávám dceři i sobě tak týden před dovolenou biopron forte probiotika, který jsou zaměřený na ty cestovatelský průjmy, a bereme to obě až do skončení dovolené a od té doby máme zatím klid, ale i tak s sebou vozím vždycky pro jistotu léky.
Obrázek uživatelky
profil
já si raději preventivně beru laktobacily imunit, před cestou a během pobytu, manžel doplňuje i slivovičkou
Obrázek uživatelky
profil
Mně to postihlo taky v Egyptě, tři dny problém, pár prášků z tamní lékárny a chlastalo a jedlo se dál... Smajlík Jinak dovča u nás nemá chyby (pominu-li zlodějské ceny a bídné služby), ale člověk se občas potřebuje proběhnot jen tak z lehka po slunečních plážích... SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Bola som v Tabarke a mala som šťastie...mna to obišlo
Obrázek uživatelky
profil
Záleží na individualitě člověka,kdy taková"nemoc"ho může či nemusí postihnout...
Myslím,že tradicí pro evropana jsou Asiské země,kdy Vás střevní či jiná bakteriální nemoc může "dostihnout"a to ani nemusíte nic jíst...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles